Kérdés: 2,5 hete voltam a strandon. Lett egy kis napégésem. Fájdalom már nincs, el kezdett már hámlani is. A foltok nem akarnak még elmúlni. Mit tegyek?

Dexpantenol tartalmú készítmények elősegíthetik a bőr regenerálódását. Gyógyszertárakban kaphatóak kenőcs, spray formájában is.

Napégés

2,5 hete voltam a strandon. Lett egy kis napégésem. Fájdalom már nincs, el kezdett már hámlani is. A foltok nem akarnak még elmúlni. Mit tegyek?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza napégés témában:

Dexpantenol tartalmú készítmények elősegíthetik a bőr regenerálódását. Gyógyszertárakban kaphatóak kenőcs, spray formájában is.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: