Befolyásolható szexuális potenciák

Jó lenne, ha erotikus vágyainkat, szexuális képességeinket, a gyönyör adását és fogadását nem befolyásolná idősebb korunkban sem a feszített munka, idegeskedéseink, stresszes óráink, fájdalmaink, örömeink, vagy egy szimpla közlekedési dugóval járó nyűg.

Miről beszélünk?

Ha egy fiatal embernek, legyen akár nő vagy férfi, felteszik a kérdést: hatással van-e életmódja a szexuális potenciájára, bizonyára azt sem tudja, miről szól ez a kérdés. Fiatalon ugyanis, nem számít még az áttáncolt éjszaka, a hajnalig tartó tanulás, a vizsgaidőszak, az egész napos kemény munka, a feszített edzések. A szex attól még csodálatos és izgalmas, történhet napjában egyszer vagy többször, és ha még szerelemmel is párosul, felejthetetlenné is válik.

Rossz hír

Sajnos az a sok apró tényező amit fiatalon észre sem vettünk, az mind-mind rárakódik csontritkulástól elvékonyodott csontjainkra, korral elzsírosodó, meszesedő ereinkre, agyunkra, pszichénkre, szexualitásunkra. A nemi hormonok (nőknél az ösztrogén, férfiaknál a tesztoszteron) folyamatos csökkenése illetve leállása miatt mindkét nemnél lanyhul a libidó, orgazmust is nehezebb kiváltani. Egy Amerikában készült tanulmány szerint, a szexet mellőző házasságokban élő nők több mint 60 százaléka hiszi azt, hogy férje depressziója miatt adta fel a szexet. A depresszió csökkenti a libidót, és a betegség ellen szedett antidepresszánsok többsége erekciós problémákat okozhat. A különböző időskorral járó betegségek (csont- és ízületi betegségek, vizelet visszatartási problémák, szívbetegség, cukorbetegség, stb.) kihatnak a szexuális életre. Ebbe azonban nem kell és nem is szabad beletörődni, hiszen a bajok többségére már létezik megoldás, célravezető orvoslás. Életmód- illetve szemléletváltással, az alapbetegségek kezelésével, karbantartásával a szexuális élet az esetek többségében újraéleszthető.

Be kell, hogy lássuk

Életünk kölcsönhatásban van velünk, kihat ránk, tehát ha nem elégszünk meg az "energiatakarékos üzemmóddal", életmódunkon változtatni kell. Stressz hatására ugyanis csökken a szexuális vágy, viszont nő a szív-és érrendszeri megbetegedések kockázata. A testedzés, a sport fokozza a tesztoszteronszintet, a stressz csökkenti. Figyelemreméltó, hogy a görög férfiak élettartama a leghosszabb az Európai Unió országain belül, valószínűleg a stresszmentes életmód és az egészséges táplálkozás következtében. Érdemes tanulmányozni az ősi módszereket, amelyek állítólag külön-külön is feltámasztják a férfiasságot. Az egyik legősibb módszer a ginzengtea, vagy a mézbe kevert tökmag. A skandináv országokban még ma is előszeretettel használják. A keletiek a csípős ételekre esküsznek, az erős paprikára, chillire, cayenne borsra és a hagymára. Az olajos magvak magas vitamin-, és ásványianyag tartalmuk miatt szintén javítják az általános erőnlétet és a potenciát. A környezetnek is komoly hatása lehet. Vágyfokozónak mondják például a madárfüttyöt, a hosszú, módszeres előkészületet, a lelki együttlétet. Szerepük van a színeknek is. A vörös szín erős erotikus hatású, köztudottan a szerelem színe.

Éljünk a módszerekkel, éljünk a lehetőségekkel, éljünk örömteli szexuális életet, kortól függetlenül!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: +1, +7 °C

Borult lesz az ég, szórványosan fordul elő gyenge eső. Mérsékelt lesz a délkeleti szél, délután 3, 9 fokot mérhetünk. Hétfőn még mindig kettősfronti hatást tapasztalhatunk, de napközben átmenetileg gyengül ennek mértéke. Ennek ellenére a fejfájás és a vérnyomás-ingadozás is tartós lehet, a szívbetegek állapota is romolhat. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: