6 lépés - ha sokáig meg akarja őrizni fiatalságát

Lassan, szinte észrevétlenül, de elkerülhetetlenül változik meg a test működése. A sejtek szintjén zajló öregedési folyamatot megállítani ugyan nem lehet, de azért nagyon sokat tehet, hogy egészséges, erős és szép maradjon!

1. Változtasson a táplálkozásán!

A hagyományos evési szokásokhoz képest viszonylag sokat kell változtatnia, de az eredmény nem marad el! Szépen lassan olvadnak le a fölös kilók (havi egy-kettő), ezek ugyanis a közhiedelemmel ellentétben nem kizárólag a klimaxszal, hanem főként az egészségtelen táplálkozással és a túl sok evéssel függnek össze. Az igaz, hogy az életkor előrehaladtával könnyebben meghízik, mint húszévesen, de az biztos, hogy sokat árt magának, ha a korára és körülményeire hivatkozva semmin sem változtat.

2. Sportoljon!

Nem feltétlenül a fogyás, hanem inkább a testi-lelki jó érzés érdekében. Ne szenvedésnek tekintse, hanem kikapcsolódásnak. Ne teljen el úgy nap, hogy nem tölt legalább egy-másfél órát testmozgással, akár több részletben is. Könnyű ezt teljesíteni, ha lemond az autózásról, vagy a párjával mindennap sétál, minden hétvégén kirándul, ez ráadásul nem kerül sokba, és jókat lehet közben beszélgetni. A séta azért is jó, mert közben rendezheti gondolatait, levezetheti fölös energiáit, és éppen olyan tempót választhat, ami illik a hangulatához. Ezt egészítse ki minden reggel vagy este 15-20 perc intenzív tornával, amely a problémás testrészeire összpontosít.

3. Kezdjen új dolgokba!

Válasszon valami olyat, amire régóta vágyott, vagy amiről azt gondolta, biztosan nem önnek való. Hátha tévedett! Ilyen lehet a jóga, egy sminktanfolyam, tanulhat új nyelvet, tökélyre fejlesztheti varrótudását. A lényeg, hogy olyasmibe kezdjen, ami örömet szerez, és hasznos, vagy azért, mert megnyugtat és erősít, vagy azért, mert segít abban, hogy csinosabb és divatosabb lehessen. Egyszerűen írja be az internetes keresőbe azt, ami érdekli, és böngésszen a találatok között!

4. Olvasson, nézz valami mást, mint amit szokott!

A régi rutinokkal egy idő után egyhelyben topogunk. Nézze meg, mit olvasnak a gyerekei, a kollégái, kérdezze meg őket, mit szeretnek és miért! Egészen biztos, hogy kellemes meglepetések fogják érni, és sok új impulzust kap. Egy jó könyv vagy film sokat segíthet abban, hogy kibillentse az egykedvű belenyugvásból vagy a depresszióból. Vagy olvassa kedvenc szerzőjét eredetiben!

5. Ápolja a kapcsolatait!

Legfőképpen persze a párjával! Lehet, hogy a mindennapos taposómalomban néha úgy tűnik, egyedül sokkal könnyebb lenne, de valójában nem jó egyedül. Nem elég az évtizedes rutinra hagyatkozni, keresse meg a problémák okát, és ne nyugodjon bele a változatlanságba. Ha ötlete sincs, merre lépjen, kezdje azzal, hogy minden héten kettesben csinálnak programot. Elmehetnek úszni, kávézni, moziba, színházba, koncertre, kirándulni. A barátokról, barátnőkről, kollégákról se feledkezzen el!

6. Törődjön magával!

Jár az extra adag kényeztetés önnek is. Öltözködjön csinosan, használjon jó minőségű kozmetikumokat. A mennyiség helyett minőség táplálkozási eleve a normális szintre csökkenti a hajhullást, a megfelelő termékek pedig minimalizálják a szervezetbe jutó káros anyagokat. Hetente két alkalommal szánjon öt-tíz percet alapos fejbőrmasszázsra, növényi hatóanyagokat tartalmazó készítménnyel.

Olvassa el aktuális cikkeinket!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -5, +4 °C

Borult, párás idő lesz, helyenként kisebb esővel, szitálással, átmeneti havasesővel. Keleten van némi esély kevés napsütésre. Megélénkül az északkeleti szél, 3, 8 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán is frontmentes lesz az idő, de egyre többeknél jelentkezhetnek légúti panaszok, illetve a keringési problémák is fokozódhatnak. A komfortérzet inkább csak a naposabb vidékeken javulhat. Reggel az ízületi bántalmak is felerősödhetnek. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség magas, növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Hogy érzi most magát fizikailag?

Hogy érzi magát?

Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!

Milyen most a lelkiállapota?

Hogy érzi magát?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra