Kategóriák leírása

Orvos

Orvos

Az orvosi hivatás velejárója a betegek edukációja is, de most olyan doktorok nevezését várjuk, akik a hivatásuk mellett más jó ügy mellé is odaálltak, vagy az életvitelükkel mutatnak jó példát. Ismerünk olyan orvost, aki rendszeresen részt vesz például civil futóversenyeken? Már ez is elég lehet, hogy valakit jelöljünk, vagy mi magunk jelentkezzünk.

Jelölöm magam Jelölést küldök
Egészségügyi szakember

Egészségügyi szakember

Megesett már velünk, hogy az egészségügy különböző területein megfordulva olyan emberekkel találkoztunk, akiket legszívesebben vállon veregettünk volna azért az odaadó munkáért, amit naponta megtesznek a betegekért? Most lehetőségünk van rá, hogy megtegyük: jelentkezzünk, vagy jelöljük azokat a betegekkel foglalkozó embertársainkat, akiknek hálával tartozunk. Legyen szó egészségügyi asszisztensről, ápolóról, védőnőről, szülésznőről, mentősről, masszőrről, gyógytornászról vagy dietetikusról, valamennyi terület dolgozóit jelölhetjük, ha úgy érezzük, méltó arra, hogy elismerjük munkáját, tevékenységét, mert többet tett értünk, mint ami elvárható lett volna.

Jelölöm magam Jelölést küldök
Innovátor

Innovátor

Kiérdemelheti az elismerést az a kutatóorvos, biológus vagy pszichiáter is, aki munkájával, tudományos eredményeivel például egy adott betegség hatékonyabb kezelését alapozza meg. Mivel egyre több hasznos magyar fejlesztésű orvosi-egészségügyi applikációval találkozhatunk, szeretnénk díjazni azokat is, akik ilyen projekteken dolgoznak. Nevezzen/jelöljön embereket, akik Ön szerint olyan fejlesztést valósítottak meg, vagy olyan tudományos kutatásban vettek részt, amely sok embernek jelenthet akár életmentő segítséget, és amelynek elsődleges célja nem feltétlenül az anyagi haszonszerzés volt.

Jelölöm magam Jelölést küldök
Új generáció

Új generáció

Az új generációt merőben más vágyak vezérlik, mint idősebb társaikat. Természetesen minden generációra igaz, hogy megpróbálja a saját igényei szerint formálni és alakítani a világot. De nem csak a világmegváltó ötleteket szeretnénk díjazni. A kategóriába olyan 30 év alatti fiatalok jelentkezését/jelölését várjuk, akik egy saját ötlettel vagy már megvalósult projekttel alkottak maradandót az egészségügy területén. Ott lehet a helye ebben a kategóriában például egy fiatal orvosnak vagy kutatónak is, aki máris sokat tett a betegekért.

Jelölöm magam Jelölést küldök
Páciens/Szószóló

Páciens/Szószóló

Ebben a kategóriában olyan érintettek/szószólók jelentkezését/nevezését várjuk, akik mások gyógyulásáért sem restek fáradozni. Nem kell feltétlenül érintetnek lenni ahhoz, hogy elköteleződjünk egy jó ügy mellett. De arra is van példa, hogy valaki egy súlyos betegségből felépülve hoz létre egy betegszervezetet vagy egy alapítványt, hogy más érintetteken is segíthessen. Mi hiszünk abban, hogy egy betegközösségnek óriási szerepe lehet a gyógyulásban, felépülésben. Ha valaki már átélte, mivel jár, ha meg kell küzdeni egy betegséggel, hiteles példa lehet sorstársainak is.

Jelölöm magam Jelölést küldök
Híresség

Híresség

Ha egy híresség úgy dönt, hogy felvállalja és nyíltan beszél betegségéről, az nagyon sok embernek jelenthet bátorítást. Ahogy az is előfordulhat, hogy egy alapítvány vagy segélyszervezet kampányfilmjében tűnik fel egy ismert ember – ebben az esetben is garantáltan sokakhoz érhet el az üzenet. Mivel gyakran találkozhatunk olyan ismert emberekkel, akik odaállnak egy társadalmilag fontos ügy mellé, őket is szeretnénk díjazni. Olyan ismert emberek jelölését várjuk ebben a kategóriában, akik munkájuk mellett sokat tesznek az egészséges életmód népszerűsítéséért, a betegek felkarolásáért, tudásuk bővítéséért.

Jelölöm magam Jelölést küldök