Jelölt profilja

Bartáné Harsányi Tünde

  • Település: Balmazújváros
  • Munkahely: Otthonunk
  • Foglalkozás: otthonápolás

16 éves súlyos értelmifogyatékos, epilepsziás, nem beszélő, 24 órás felügyelelet igénylő fiamat 11 éve ápolom egyedül.

Csak egy édesanya vagyok, aki célul tűzte ki, hogy gyermekének megmutatja az élet örömteli voltát a lehetetlen ellenére!

Sérülten született gyermekek között van olyan, aki nem életképes. Sajnos az én fiam is ilyen. 480gr-mal született a debreceni Klinikán. 16 éve nem a sérülései ellen küzdök elsődlegesen, hanem minden nap életben próbálom tartani. Sem a tüdeje, sem az immunrendszere nem alkalmas az életben maradásra. Célomul tűztem ki, hogy minden lehetetlenség ellenére megmutassam fiamnak az élet boldog, vidám, élhető oldalát.
1) Lehet mosolyogni, nevetni akkor is, ha nem beszélünk. Van humora egy súlyos fogyatékos gyermeknek is!
2) Az élet nem a gyógyszerekről és nem a kórházi benntartózkodásról szól! Ezért felköltöztem a fiammal a hegyekbe, egy zsák faluba és ott éltünk 2 évig mindentől elzárva. Autó és emberi segítség nélkül, egyedül ápoltam fiamat. Fiam tüdőbetegsége miatt nem a gyógyszereket választottam, hanem az otthonunkat és a családot hátrahagyva egy ismeretlen kis települést.
3) Van élet az epilepsziával is! Gyermekemet 6 éven át hordtam egy kínai orvoshoz heti 2-3 szori kezelésre az epilepsziája miatt. Megtanultam akupunktúrásan szúrni gyermekemet, hogy csökkentsem az epilepszia borzalmait, hogy minél hamarabb önmaga lehessen.
4)Költözés. Fiam állapota nem bírta el a Debrecen-i levegőt, így elköltöztünk Balmazújvárosba ketten, hogy ideális legyen a környezet, a levegő számára.
5) Az élet úgy hozta, hogy 11 éve egyedül ápolom fogyatékos gyermekemet. Az idő telik, az emberek pedig elmaradtak. A gondok, bajok sokasodtak, de még mindig hiszek az Úr Istenben, hogy AJANDÉK AZ ÉLET!
6) Minden küzdelmem ellenére fiam gerincoszlopa súlyosan elferdült. Műtétet nem akar a 16 éves gyermekem. Döntését elfogadtam, így még mindig küzdünk a SZEGÉNYSÉG, BETEGSÉGEK, SÉRÜLÉSEK, EPILEPSZIA, TÜDŐKAPACITÁS LECSÖKKENÉSE, NEM MEGFELELŐ REHABILITÁCIÓ ÉS AZ EGYEDÜL ÁPOLÁS MEGSZÉGYENÍTŐ VOLTA ELLEN.
Tisztelettel: Bartáné Harsányi Tünde
Balmazújváros, 2018.augusztus 15.

Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra