Jelölt profilja

Dániel Petra

  • Település: Budapest
  • Munkahely: Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Sürgősségi Betegellátó Centrum
  • Foglalkozás: Ápoló

Munkám mellett a szabadidőmben is igyekszem a körülöttem lévőket, velem együtt dolgozókat motiválni az egészségtudatos szemléletre és gyakorlati tanácsaimmal segítem őket egészséges életmódjuk kialakításában is.

Fiatal korom (26 év) ellenére, több felsőfokú végzettséggel is rendelkezem (diplomás ápoló, dietetikus, angol szaknyelvi fordító, tolmács), melyeket munkám során igyekszem minden szempontból fejleszteni és gyakorolni. Másfél éve sürgősségi osztályon dolgozom, ahol ápolóként elengedhetetlen a betegekhez való türelmes, empatikus hozzáállás, de épp így a józan, megfontolt, precíz betegellátás is. Azt gondolom, hogy a betegellátás során a betegség súlyosságán kívül figyelembe tudom venni a beteg ember érzéseit, félelmeit, kétségeit is, és ezekre is igyekszem a lehető legjobban reagálni. Pozitív visszajelzésképp mentori megbízást is kaptam, melynek keretein belül szeptembertől az újonnan belépő szakdolgozók felkészítésében is részt vehetek. Másodállásban elvállaltam az egyik fővárosi kerület Egészségfejlesztési Iroda (EFI) dietetetikusi munkáját, amelynek keretein belül a kerületi lakossághoz célzottan jutnak el az egészséges táplálkozást célzó üzeneteim egyéni, csoportos tanácsadás, előadás és egyéb, szervezett fórumok alkalmával. A hivatalos munkáim mellett egészségtudatos posztjaimat megosztom a közösségi oldalakon, valamint prevenciós és diétás tanácsadást is tartok. Magam is igyekszem példakép lenni a munkatársaim és embertársaim számára azzal is, hogy törekszem kellő szabadidőt teremteni magamnak, és rendszeresen edzek, futok, jógázom, súlyzós edzésekre járok, valamint igyekszem a körülöttem lévőket is bevonni, motiválni, ösztönözni az egészségtudatosságra.
Azt gondolom, hogy az egészségügyi pályán nagyon fontos, hogy ne csak a betegeink fizikális és mentális egészségére, de a saját egészségünkre is különös figyelmet szenteljünk, ezért a munkám közben és a mindennapok során, a személyes találkozások alkalmával és a közösségi médiában közzétett posztjaimmal (amelyekben az étkezéseimet, edzéseimet is gyakran bemutatom), valamint a cikkeimmel is ehhez adok motivációt és hiteles példát a körülöttem lévőknek és követőimnek.

Dokumentum letöltése Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra