Jelölt profilja

Mezei Andrea

  • Település: Budapest, III. kerület
  • Munkahely: PAF (Pozitív Attitűd Formálás) Az emberibb egészségügyért - Közhasznú Alapítvány
  • Foglalkozás: Kuratóriumi elnök, szervezetfejlesztő

Andrea a PAF Alapítvány megálmodója és vezetője. Az alapítványban azon dolgoznak, hogy visszaadják a gyógyítók szenvedélyét és önbecsülését. Fejlesztik a kórházi együttműködést, a betegek és a gyógyítók közötti kapcsolatot. Végső soron az a céljuk, hogy erősödjön az egészségügyi szervezetek öngyógyító képessége.

Mezei Andrea valóra váltotta az álmát. Ma Andrea vezetésével a 6 éves Alapítványban 60 önkéntes dolgozik (orvosok, ápolók, műtősnők, egyetemi oktatók, szervezetfejlesztők, trénerek, coachok, médiaszakemberek).
11 kórházi osztály, ahol a PAF dolgozott (pl. sürgősségi osztályok, intenzív osztályok, szülészetek): Jósa András Kórház, Heim Pál Gyermekkórház, Szent Margit Kórház, Uzsoki Kórház, Honvéd Kórház, Korányi Intézet, Országos Rehabilitációs Intézet, Szent János Kórház, Dunaújvárosi Kórház, Debreceni Klinika.

A PAF olyan ügyért tesz, amely mindannyiunkat érint életünk során. Amikor kapcsolatba kerülünk az egészségüggyel, nagyon fontos számunkra, hogy ebben a kiszolgáltatott helyzetben, hogyan kommunikálnak, bánnak velünk.
Ehhez az egészségügyben dolgozókat is támogatni kell: segíteni, hogy a napi megfeszített munkában, számos nehézség közepette miként támogathatják egymást, könnyíthetik adott keretek között vállukra nehezedő nyomást és dolgozhatják fel a lelki terheket, amelyet a betegek szenvedése okoz, vagy előzhetik meg a kiégésüket. Célja, hogy az ott dolgozók újra megéljék, élvezzék a gyógyítás szenvedélyét és mindezt át is adják a betegeknek!

A fenti célok érdekében kórházakban, országos egészségügyi intézményekben folytatnak humán szervezetfejlesztési projekteket, konferenciákat szerveznek, akkreditált képzéseket tartanak tabu témákban (pl. roma kommunikáció, terápiás kutyák az egészségügyben, rossz hír közlése, természetes szülés). Tavaly egy könyvet is kiadattak Együttérző gyógyítás címen. Mindezt egy jó hangulatú, vidám közösségben teszik.

Végső soron a céljuk, hogy erősödjön az egészségügyi
szervezetek öngyógyító képessége és ezáltal a gyógyítás szenvedélye, amely pozitívan hat a beteg – egészségügyi dolgozók együttműködésére.
http://www.pafhungary.hu/
https://www.facebook.com/pozitivattitudformalas/ 4000 fb követő
https://szenvedelyazegeszsegugyben.hu/ 2017-es PAF Konferencia: Szenvedély és tudomány az egészségügyben

Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra