Jelölt profilja

Dr. Mangó Gabriella

  • Település: Gyöngyös
  • Munkahely:
  • Foglalkozás: orvos-természetgyógyász

Dr. Mangó Gabriella odaadó munkájával, pozitív életszemléletével, másokért való tenni akarásával és sokoldalúságával az átlag fölé emelkedik. Háziorvos, természetgyógyász, 7(!) gyermekes édesanya, műsorvezető, író-költő. Az általa megálmodott és megalapított ZOOM Egyesület élén a krónikus betegek és fogyatékkal élők megkülönböztetése ellen dolgozik. Munkássága példaértékű, Ő maga pedig egy igazi Egészség Hős!

Rendszeresen tart előadásokat a Rákellenes Liga szervezeteinél, nyugdíjas- és cukorbeteg klubokban. Szervezett már ingyenes vércukor szűrést gyerekeknek és D-vitamin szűrést felnőtteknek.

2014: Richter Aranyanyu Ridikül Különdíj-hivatásának él, 7(!) gyermek édesanyja
2014: Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetés-az Egészségváros szervezésével adományt gyűjtött a gyöngyösi kórháznak
2017: Év Praxisa díj munkatársaival

A Szószóló kategóriába is tartozhatna: Egyik szemére születésétől fogva alig lát. Egy autóbalesetben fél oldalára lebénult, majd sikeresen felépült. Egyik gyermeke asztmás, másik I. típusú cukorbeteg. Ezek hatására létrehozta a ZOOM Egyesületet és gyermekrajz kiállításokat szervez a betegek, fogyatékkal élők megkülönböztetése ellen. (4 év-10 kiállítás országszerte). Adományokból több mint 4 millió Ft-tal támogattak egészséges, krónikusan beteg, fogyatékkal élő gyerekeket és iskolákat. Jelenleg egy országos kiállítás megvalósításán dolgoznak.

Szerepelhetne Híresség kategóriában is. Megálmodta, szervezi és 2 éve vezeti a Gyöngyösi TV Egészség Percek c. műsorát, melyben hétköznapi emberek példáján keresztül sarkalja a nézőket arra, hogy tegyenek egészségükért és bemutatja, hogy nincs lehetetlen. Beszélgetett már kerekesszékes karate világbajnokkal, paratriatlonistával és színésznővel is. Jelenleg egy országos tv műsor megvalósításához keres partnereket.
Író-olvasó találkozókra jár országszerte KV-monológok c. könyvével, melynek célja a Pozitív életszemléletre való nevelés. Természetgyógyászat kontra Orvosi gyógyászat c. könyvében is a kiegyensúlyozottságot és az egységet propagálja
Orvosi előadásokat szervez és vezet Gyöngyösön az Országos Könyvtárnapok keretein belül.
Kezdeményezéseiről rendszeresen beszámol a Gyöngyösi TV, a Heves megyei Hírlap, munkásságát bemutatta már az Orvosok Lapja, a Nők Lapja és szerepelt már a Ridikülben és a Duna Tv Önkéntesek c. műsorában is

Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra