Jelölt profilja

Kutasné Balla Erika

  • Település: Városföld
  • Munkahely: Háziorvosi Rendelő Városföld
  • Foglalkozás: Körzeti ápoló

7 éve vagyok a városföldi háziorvosi rendelőben, mint körzeti ápoló. Azóta fontosnak tartom, hogy közösségemben a szabadidőmben is mindent megtegyek az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, a már kialakult betegségek minél alaposabb megismerése, progressziójának lassítása érdekében.

Célom megvalósítását alábbiakban felsorolt tevékenységeimmel szeretném elérni:
Évente egyszer van lehetősége a helyi gyerekeknek számukra ingyenes úszásoktatáson részt venni. Szervezésem alatt körülbelül 60 gyermek tanult meg úszni.
Évente 1-2 alkalommal szervezek egészségnapot, amikor számos szűrővizsgálatot „hozok” helybe a lakosoknak évi 250-350 lakos bevonásával. (pl. tüdőszűrő, anyajegy szűrés, prosztata rákszűrés, ultrahang, hallás vizsgálat, légző izmok állapot vizsgálata, nőgyógyászati rákszűrés)
Évek óta működtetem egészségklubomat, melynek keretén belül évente több előadást szervezek, ahol a színvonalas előadásokat hallgathatnak meg a résztvevők, majd megbeszéljük az egyes betegségek lefolyását, szinten tartását, javítását, megelőzését- mindezt szakorvosok, és alternatív terápia képviselői közreműködésével.
Hetente 1x az idősebb korosztálynak tartok 2 órás foglalkozást, mely alatt valamennyi testrészt átmozgatjuk, beleértve az agyat is, testi és szellemi frissességük megőrzése érdekében.
Hetente 2x találkozunk az úgynevezett „fogyiklub”-ban. Itt személyi edző által adott instrukció alkalmazásával tornázunk. Dietetikus több alkalommal vendégeskedett nálunk, amikor a fogyókúrás étrend illetve az egészségesebb táplálkozás kialakításában volt a segítségünkre. Egy alkalommal pszichológus is tartott előadást a túlsúly lehetséges lelki hátteréről.
A magam részéről is fontosnak tartom a példamutatást: rendszeresen futok és részt veszek futó, akadályfutó versenyeken, valamint sárkányhajó evezésen és versenyeken. Nyár végén pedig az alapellátásból szerveztem egy csapatot akikkel amatőr sárkányhajó versenyen vettünk részt. Többen azóta is járnak velem evező edzésekre.
2 általános iskolás korú gyermekem van, ők egyesületben sportolnak. Férjem is rendszeresen jár edzésekre, akinek súlyát mozgással és egészséges étkezéssel kb. 1 év alatt 30 kg-al sikerült csökkentenünk.
Kedves Olvasó! Ha úgy gondolja, hogy tevékenységem példaértékű, tegyen rám egy szavazatot. Köszönöm

Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra