Jelölt profilja

Belgyógyászati osztály gyógyító csapata

  • Település: Szentes
  • Munkahely: Dr. Bugyi István kórház
  • Foglalkozás: Ápolónő

Egy lelkes és agilis csapat a betegekért

Egy belgyógyászati osztály köztudottan nagyon nehéz, mind fizikailag, mind lelkileg erősen megterhelő osztály. Sok az idős, magatehetetlen, súlyos beteg, akik gyakran önellátásra képtelenek. Vagy épp búcsúzni kényszerülnek.
De itt zajlanak a kivizsgálások is, valamint számtalan betegség kezelése, ami eseteként komoly pszichés megterhelés lehet a betegnek, fokozott empátiát kíván a gyógyítók részéről.
Akik itt dolgoznak, azok nap mint nap erőn felül teljesítenek mind orvosi, mint ápolói szinten.
A körülmények sajnos elég szegényesek, de a csapat hozzáállása maximális. Szó szerint a minimumból képesek kihozni a maximumot panasz szó nélkül. Mosolygós, egyre több lelkes fiatal alkotja - ami nagy szó a mai világban - a rutinos régi nővérek és orvosok mellett a gyógyító gárdát, egy agilis osztályvezetővel az élen.
Akinek köszönhetően újra fellendült a tudományos élet, és nem csupán orvosi szinten, hanem szakdolgozói szinten is. Ennek köszönhetően az ápolók is készülhetnek előadásokkal, munkájukkal kapcsolatos tapasztalataikat megoszthatják másokkal is. Ezáltal az ápolás (is) egy magasabb szintre emelhető.
Emellett fontosnak érzik, hogy egymásra is figyeljenek, a nehéz pillanatokban erőt adjanak úgy egymásnak mint a betegnek.Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra