Jelölt profilja

Pék Istvánné

  • Település: Hatvan
  • Munkahely: Hatvani Lesznai Anna EGYMI
  • Foglalkozás: tanár, gyógypedagógus

Hiszem és cselekedem. „A legfőbb érték az egészség”.

Egészségnevelő munkámat három területen szeretném bemutatni. Miért is innovátorként? Mert mindezt sajátos nevelési igényű tanulókkal teszem, úgy, hogy hiszek minden gyermek nevelhetőségében.
1, Tanárként, életvitelemmel példát mutatok tanítványaimnak. Tanóráimon (biológia és egészségtan) minden lehetőséget kihasználok a tanítványaim egészségtudatos magatartásának kialakításába.
Szakdolgozatomban intézményem „egészség állapotát” kutattam, hatékony tervet készítettem drogmegelőzés és egészségmagatartás tekintetében.
Egészségnapokat szervezek, minden e témában kapcsolatos pályázatra motiválom és felkészítem tanítványaimat.(parlagfűmentem, drogprevenciós, elsősegélynyújtás, biztonságos napozás, lelki, testi egészség)
Vöröskeresztes tanárelnökként 15 éve komplex egészségprogramot valósítok meg. Rendszeresen készítem fel tanítványaimat versenyekre. (AIDS, elsősegélynyújtás, véradásszervezés)
2, Gyógypedagógusként nagy felelőséget érzek, hogy azoknál a tanulóknál is, akik otthon kevesebb lehetőséget kapnak az egészséges életmódra, kialakítsam és megszilárdítsam az egészséges életmód iránti igényt. Tudatosítsam, hogy valóban legfőbb érték az egészség. Ezek a fiatalok egyszer felnőnek, célom, hogy gyermekeiket is ebben a szemléletben neveljék majd.
3, Szaktanácsadóként minden lehetőséget megragadok, hogy pedagógus kollégáimat segítsem egészségnevelés témakörben.
http://www.youtube.com/watch?v=gSZKN9WNvfA
www.lesznai.hu

Dokumentum letöltése Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra