Jelölt profilja

Salamon Andrienn

  • Település: Budapest
  • Munkahely:
  • Foglalkozás:

A Női Egészségért Alapítvány kuratórium elnökeként célja, hogy segítséget nyújthasson az endometriózisban szenvedő nők részére.

Adrienn már két évig küzdött állandó, hónapról hónapra visszatérő menstruációs fájdalmakkal, amelyek a végén már hányással, hasmenéssel, véres széklettel is jártak, mikor diagnosztizálták nála az endometriózist. A betegség a petevezetékét és egy 15 cm-es bélszakaszát érintette, valamint összenövéseket okozott a kismedencéjében. A gyógyulás érdekében egy 7,5 órás műtétre volt szüksége, majd 6 hónapos injekciós kezelést kapott, amivel ideiglenesen leállították a menstruációját.
Adrienn évek óta nyíltan beszél a betegségéről, 2009-ben még egyedül, majd később a Női Egészségért Alapítványt megalapítása után, mára már egy csapattal dolgozik ezért nap, mint nap. Rendezvényeket, felvilágosító előadásokat szerveznek, támogató közösséget biztosítanak az érintetteknek, bemutatják az általunk javasolt terápiás lehetőségeket és szakembereket és minden alkalmat megragadnak arra, hogy beszéljenek a betegségről.

Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra