Jelölt profilja

Dr. Mohay András és csapata

  • Település: Nagykőrös
  • Munkahely: Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet Belgyógyászati Rehabilitációs Osztály
  • Foglalkozás: Osztályvezető főorvos

Évente 2 alkalommal szervezik meg a város és az ellátási körzetéhez tartozó lakosok szűrőnapját, áprilisban Egészségnap, szeptemberben pedig Szívünk Világnapja címmel.

A Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet szakorvosi és szakdolgozói csapata – önkéntesen, a szabadidejükben – a város önkormányzatával együttműködésben és támogatásával 2003 óta évente 2 alkalommal szervezi meg a város és az ellátási körzetéhez tartozó lakosok szűrőnapját, áprilisban Egészségnap, szeptemberben pedig Szívünk Világnapja címmel. Kórházunk rendszeresen életmód- és cukorbeteg klubot működtet, így az elméleti előadások mellett ezen rendezvények célja az, hogy a népegészségügyi szempontból kiemelt betegségekben szenvedő személyeket mielőbbi kiszűrjük, így a betegségük/elváltozások mihamarabb felismerésre és kezelésre kerüljenek. Tevékenységünkkel a szekunder prevenciót támogatjuk, és minden alkalommal – a visszajelzések alapján – a lakosság igényeit is figyelembe vesszük, így szélesítve a szűrővizsgálati palettát. A nagykőrösieknek az alábbi szűrővizsgálatokon vehetnek részt: vérnyomásmérés; vércukor- és koleszterinszint mérés; EKG készítés; testsúly és BMI mérés; reflux- és vastagbélszűrés; arteriográfos (legnagyobb sikerű) és érsebészeti vizsgálat; csontsűrűség mérés; gerincszűrés; PSA-szűrés; hallásvizsgálat; szemészeti szűrés; anyajegyek vizsgálata, bőrdaganat szűrése; szemészeti vizsgálat (maculadegeneráció). Fogászati vizsgálat során egyrészt a fogak állapotát, az ajak- és szájüregi daganatok szűrését célozzák meg. A védőnők az emlő önvizsgálatát tanítják az érdeklődőknek, valamint a nőgyógyászati szűrővizsgálatokkal kapcsolatban adnak tájékoztatást, végeznek felmérést, de a védőoltások, kullancs elleni védekezés témakörében is felvilágosítást adnak. A program kiegészül gerinciskolával, dietetikai tanácsadással, valamint a pszichológus, mentálhigiénés munkatársaink a depresszió szűrését is végzik, továbbá a betegjogi képviselőhöz is fordulhatnak az érdeklődők. A helyi mentőállomás munkatársainak segítségével újraélesztési gyakorlatot tartunk, a gyerekek számára pedig a rendőrséggel együttműködve közlekedésbiztonsági bemutatóra is sor kerül. Az egész napos program kiegészül közös zenés tornával, a gyerekek számára kreatív foglalkozásokkal, valamint az egészséges életmódhoz kapcsolódó termékek bemutatójával. Az elmúlt több mint egy évtized során elmondható, hogy ezek a szűrőprogramok a város és a környező települések vezetőinek és lakosságának olyan örömteli eseményei, amelyet már várnak, évről-évre egyre többen vesznek részt a szűrővizsgálatokon, és ennek eredményeként jelennek meg szakvizsgálaton és kezelésen. Külön öröm számunkra, hogy ma már a fiatalabb generációt – beleértve a gyerekeket – is meg tudjuk szólítani (szülői példamutatás)!
Kórházunk egészségHŐSEI (munkatársai) azok, akik a mindennapi munkájuk mellett ezeken a szűrőnapokon önként, saját szabadidejükben vesznek részt, hirdetve azt, hogy a város lakossága számára az EGÉSZSÉG ne cél, hanem ÉRTÉK legyen!

Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra