Jelölt profilja

Dr. Borsos Gizella

  • Település: Berettyóújfalu
  • Munkahely: Szent Márton Patika
  • Foglalkozás: Gyógyszerész

Mindig is foglalkoztam a prevencióval a betegségek megelőzésével, és elgondolkozta, hogy gyógyszerészi hívatásomon kívül, hogyan segíthetek az embereknek, az életmódváltásuk megvalósításában.

Dr. Borsos Gizella magángyógyszerész vagyok Berettyószentmártonban. Három településen üzemeltetek fiókgyógyszertárat (Mezősas, Nagykereki, Berekböszörmény). Vidéken szembesülök nap mint nap, a helyi közösségek életminőségével, a lakosság egészségügyi helyzetével.
Tíz éve elkezdtem az életmódváltást, kitapostam egy utat és az így szerzett tapasztalataimat megosztom, és mindenkit ösztönzök az egészségesebb életmódra. Nem egy hálás feladat, mert az eredmények nem azonnal jönnek.
Mindig is foglalkoztam a prevencióval (a betegségek megelőzésével) és meggyőződésem, hogy ez a helyes út. A nézőpontváltó egyesület honlapján megtalálható az én változókorom, az én változásom : http://nezopontvalto.hu/hu/articles/az-en-valtozokorom-az-en-valtozasom-dr-borsos-gizella-iii-helyezett
Nemcsak a patikában napi munkám során hívom fel a figyelmet az egészségünk megőrzésének a fontosságára, hanem tágabb megyei és országos szinten is, HAON : http://www.haon.hu/nekem-a-kertem-a-fitnesztermem/3888504
Szimpatika: https://szimpatika.hu/cikkek/7812/valtozokor-ndash-valtozatlan-ero

Címszavakban felsorolom a fontosnak tartott, életmódváltással kapcsolatos gondolataimat:
-Új szokások kialakítása.
-Táplálkozás milyenségére való odafigyelés.
-Vegyszermentes élelmiszer alapanyagok beszerzése, megtermelése (egy talpalatnyi föld aranyat ér). Én gazdálkodok.
-Friss zöldségek fogyasztásának a fontossága, amit a Nap érlel meg.
-Jó alapanyagból, egészséges ételt kell tudni főzni (ebben segít nekem a diétás szakács és az élelmezésvezetői végzettségem).
-Szükséges a napi kb. 2 liter mennyiségű folyadék bevitele (cél: a víz színű vizelet).
-Fontos a napi szintű aktív mozgás (nekem a kertem a fitnesztermem), de javaslom a betegeimnek, hogy ismerkedjenek meg a keleti mozgáskultúrákkal,én Csikungozok.
Az élet csodálatos és megismételhetetlen, tegyünk érte, hogy minél tovább egészségesen és boldogan éljünk.

Dokumentum letöltése Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra