Jelölt profilja

Dr Berkényi Tamás

  • Település: Sukoró
  • Munkahely: Vadmadárkórház Természetvédelmi Alapítvány
  • Foglalkozás: állatorvos

A Madármentés-Lélekmentés oktató-nevelő-szemléletformáló program során oktatási-, közművelődési intézményekben, egyéb rendezvényeken tart szemléletformáló előadásokat, madárbemutatókat a madármentésről, madarak gyógyításáról és a környezetvédelem aktuális kérdéseiről.

Dr Berkényi Tamás 20 évvel ezelőtt létrehozta és azóta működteti a Vadmadárkórház Természetvédelmi Alalapítványt a vadon élő madarak gyógyításáért.
A székesfehérvári Állatkórházban kezdett praktizálni, továbbá megalapította a Vadmadárkórházat.
A madármentés során számtalan madárfaj érkezett hozzá, a legkülönbözőbb Magyarországon honos és átvonuló fajok, tengelicektől a héján keresztül, a karvalyokon és vércséken át a vándorsólyomig.
Mára kb évi 500 madarat, több, mint 50 különböző madárfajt gyógykezelnek. A vadmadarak esetében komoly gond, hogy a betegek nagyobb része gyógykezelésük után soha nem térhet vissza a természetbe, mert maradandó károsodások nem teszik lehetővé számukra a zsákmányszerzést, menekülést, az önálló életet. A Vadmadárkórház egyik önként vállalt feladata ezeknek a madaraknak az élethosszaig való gondozása. A Vadmadárkórházban minden madarat fogadnak és ellátnak, különbségtétel nélkül.
Létrehozta a Madrámentés-Lélekmentés oktató-nevelő programot, amely keretén belül oktatási-, közművelődési intézményekben, egyéb rendezvényeken tart szemléletformáló előadásokat, madárbemutatókat.

Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra