Jelölt profilja

Dr Bödör Csaba

  • Település: Budapest VIII
  • Munkahely: Semmelweis Egyetem, I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet
  • Foglalkozás: Tudományos főmunkatárs

Onkohematológia betegekért végzett kutatói munkájáért és egy betegeknek készülő applikáció miatt jelölöm.

Jelöltem Dr Bödör Csaba tudományos főmunkatárs.
A Semmelweis Egyetem, I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet Onkohematológiai Centrum molekuláris diagnosztikai laboratóriumának vezetője.
Bödör doktornak és munkatársainak feladata, Magyarország számos hematológiai központjának molekuláris diagnosztikai ellátása. Csapatában jelenleg 2 kutató, 5 PhD hallgató és 8 asszisztens dolgozik. Munkája és számos tudományos publikációja , nemzetközi konferenciákon való részvétele mellet, mindig szakít időt arra, hogy a MOHA (a Magyar Onkohematológia Betegekért Alapítvány) munkáját támogassa. Részt vesz a betegtalálkozókon, ahol közérthető formában segíti a betegeknek betegségüket "megérteni", elősegítve ezzel a beteg compliance megvalósulását, laborjában tett beteg látogatások mindig emlékezetesek. Közvetlen, kedves stílusának köszönhetően minden korosztállyal megtalálja a megfelelő hangsúlyt. Ezek a találkozások fontosak beteg és orvos számára is, hiszen egyikőjük sem egy név egy leleten, arcot tudnak kötni az adott névhez. a beteg érzi nem egy szám és a háttérben dolgozó orvos/asszisztens sem arcnélküli "lelketlen" papírokkal foglalkozik.
Innovátori munkájának köszönhetően a napokban kap végleges informatikai hátteret és a betegek véleményét meghallgatva, végső arculatot régi álma, egy olyan applikáció mely összeköti az orvos-beteg-labor háromszöget. Ennek segítségével az elkészült leletet a beteg az orvos egy időben kapja meg, a beteg akár diagram segítségével is nyomon követheti betegsége alakulását. Munkája eredményeképp egy tájékoztató honlap is indult a krónikus myeloid leukémiával diagnosztizált betegek számára (www.cmlinformacio.com).
Az érintettek nevében, ezúton is köszönet munkájáért/munkájukért!

Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra