Jelölt profilja

Zentai Andrea

  • Település: Budapest, 9
  • Munkahely: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet
  • Foglalkozás: dietetikus

A kolléganőm elkötelezett harcosa annak, hogy a jövő nemzedéke egészségesen táplálkozzon és ennek érdekében foggal-körömmel küzd minden téren, hogy ez megtörténhessen.

Az egészséges táplálkozás már gyermekkorban kezdődik, az akkor átadott helyes életmódi minták hosszútávon kihatnak a gyermekek egészségi állapotára, súlyára. Azért, hogy ez sikerre vihető legyen, elkötelezett szakemberekre van szükség. Kolléganőm egyike ezeknek.

Az egyik legfontosabb terület, ahol munkásságát kifejti, a közétkeztetési rendelet széles körű elfogadtatása és a rendeletalkotás indokoltságának megértésében is hősies küzdelmet folytat mind a lakosság, a szülők és a gyerekek, mind pedig a társszervezetek felé. Ennek érdekében részt vesz a rendeletből fakadó intézkedések gyakorlati megvalósításának nyomonkövetésében, az ott dolgozók szakmai képzésében nemcsak elméleti, de gyakorlati tudást is biztosítva. Prevenciós programokat dolgozott ki általános iskolások számára, melynek részeként nem csak a gyermekeket, de a szülőket, az iskolában dolgozókat és a közétkeztetőket is megszólítja, közös platformot adva annak, hogy helyi szinten jobbá válhasson a menza. Hisz abban, hogy ha sokat beszélünk róla helyben, a terepen, akkor igenis, ha apránként is, de érhetünk el változást.
Ugyancsak fontos munkát végez a speciális diéták közétkeztetésben való kezelésének útkeresésében is.
Tanít, képez, nevel és ír fáradhatatlanul, elkötelezettségében példát mutatva számunkra. Számos továbbképzés, konferencia, kiadvány szervezője, előadója, társszerzője, írója. A terepen szerzett többéves tapasztalatát jól tudja kamatoztatni és elméleti síkra helyezni.

Mindamellett ami számomra nagyon fontos, hogy munkáját hitelesen végzi, nemcsak hirdeti a tennivalót, hanem maga is aszerint él, példát mutatva a szakma és munkatársai, de legfőképpen a szülők és gyermekek számára is!

Az én EgészségHŐSÖM nem a betegágy mellett végzi munkáját, hétköznapi csoda (még) nem fűzödik a nevéhez, de remélem, sokan találják fontosnak annyira azt, amit tesz, hogy a szavazatok az első helyre juttatják! Erőt adna neki a folytatáshoz.

Drukkolok neki!

Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra