Jelölt profilja

dr. Benyó Gábor, gyermek hematológus-onkológus szakorvos

  • Település: Törökbálint
  • Munkahely: Tábitha Gyermekhospice Ház - Tábitha Non-profit Kft., Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
  • Foglalkozás: Gyermek hematológus-onkológus főorvos, a Tábitha Ház orvosigazgatója

A gyermekek onkológiai betegségeinek, a vérképzésin zavarokkal küzdő gyermekek gyógyítása különös tudást és empátiát igénylő orvosi feladat, hiszen nemcsak a gyermeket, a szülőket is éppúgy gondozni kell, napról napra, tájékoztatni, tartani bennük a hitet és maximálisan segíteni a nehéz helyzetekben.

Dr. Benyó Gábor gyermek onkológus, hematológus szakorvosként a gyermekek vérképzési zavaraival, annak daganatos betegségeivel foglalkozik. Embert próbáló feladat szinte nap mint nap pici gyermekek életéért küzdeni, látni fiatal életek elmúlását, s a Hosepice Házban méltó körülményeket teremteni éltük utolsó szakaszára, ahol a szeretteikkel lehetnek. A gyermekek kezelése mellet ugyanakkor nagy feladat, hogy a szülőkben is tartani kell a lelket, hiszen a végsőkig hinni kell abban, hogy a gyermek meggyógyul. Benyó doktor ezt az empatikus feladatát elképesztő erővel és hittel végzi. Maximális humánummal segíti a szülőket is, számára nincs nappal -és éjfél, ha a szülő aggódik, bármikor utoléri, visszahívja, fáradhatatlanul válaszol az e-mailekre, részletesen segítve, vezetve a szülőt a gyermekkel kapcsolatos diagnózis feldolgozásához.
És közben gyógyít! Diagnosztizál, kezel és minden alkalommal őszintén örül a hozzátartozókkal együtt, amikor egy gyermek meggyógyul. Nagy szeretettel, hittel, empátiával és tudással fogadja a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetben is a gyermekeket, legyen az egy egyszerűnek látszó hajhullás, vagy egy már meglevő, pozitív diagnózissal kapcsolatos szakvélemény kérése. Végigvezeti a családot a kivizsgálástól a remélhető gyógyulásig. \\\\\\"EMBER, a szó legnemesebb értelmében, és ORVOS, aki soha nem hagyná el esküvel erősített hippokratészi utat.\\\\\\"
https://svabhegy.eu/dr-benyo-gabor/
https://hospice.hu/az-egyesulet/benyo-gabor

Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra