Jelölt profilja

Nyárai Gerzson

  • Település: Budaörs
  • Munkahely: www.nyaraigerzson.com / https://bit.ly/2hWDuHZ
  • Foglalkozás: Videóriporter

Az Országos Vérellátó Szolgálat Szervkoordinációs Irodájának munkájáról készült film videóriportere.

A 11 perces videóból az Országos Vérellátó Szolgálat Szervkoordinációs Irodájának munkáját ismerhetjük meg. Az iroda koordinátorai szervezik a hazai halott donoros szervtranszplantációkat, illetve tartják a kapcsolatot az EuroTransplant központjával. A különleges igazgatói engedélynek köszönhetően a szervdonációs folyamatot egészen az agyhalál észlelésétől a szervek kivételén és szállításán át, a beültetésig követhetjük.
A film során bepillantást nyerhetünk több szervriadó folyamatába, illetve egy szívbeültetés izgalmaiba, valamint megszólal az OVSZ Szervkoordinációs Iroda igazgatója, Dr. Mihály Sándor, a Honvédkórház osztályvezető főorvosa, Prof. Dr. Csomós Ákos. Hasonló témát feldolgozó videóban eddig donor hozzátartozója nem szólalt meg. Most egy fiatalon elhunyt sportoló szülei is mesélnek történetükről.
Az elkészített anyag célja az ismeretterjesztés. A szervkoordinációs iroda munkatársai, egyöntetűen arról számoltak be, hogy rengeteg tévhit él a civil lakosság fejében a témáról. Egy esetleges agyhalál pillanatában fontos, hogy a lehető leggyorsabban megkezdhessék a donációs folyamatot, melyet sokszor a hozzátartozói szembenállás nehezít, akár gátol meg véglegesen.

Dokumentum letöltése Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra