Jelölt profilja

Dr. Pákó Judit

  • Település: Budapest, III. kerület
  • Munkahely: Semmelweis Egyetem
  • Foglalkozás:

Jobbulást! Alapítvány megálmodója, megalapítója és aktív cselekvő szervezője. Dr. Pákó Juditot a hazai egészségügyi ellátás körülményeinek javítása iránti elhivatottsága motiválta az alapítvány létrehozásában és fáradhatatlanul munkálkodik, hogy szemléletváltozás történjen a magyar egészségügyben és a betegek kerüljenek elsősorban az ellátás központjába.

Generációjának egyik példamutató, innovatív és önzetlen képviselője.
Dr. Pákó Judit a Jobbulást! Alapítványt (http://jobbulastalapitvany.hu/) néhány más egészségügyben dolgozó szakemberrel azzal a céllal hozta létre, hogy saját kezdeményezéseiken keresztül szemmel látható, közvetlenül érzékelhető változást idézzenek elő az egészségügy különböző területein.
Hisznek az alulról induló kezdeményezések erejében! Hiszik, hogy kis lépésekkel is jelentős haladás érhető el.
Mottójuk: „Te magad légy a Változás, amit látni szeretnél a világban.”
Semmelweis Ignác 200. születési emlékévében, 2018. május 3-án az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben, a Kézhigiéné Világnapja alkalmából tartott rendezvényen meghirdették a Semmelweis 200 – Tiszta kézzel a jobbulásért! országos kezdeményezésüket. http://jobbulastalapitvany.hu/projektjeink/semmelweis-emlekev/
Kampányukhoz elsőként az Intézet hat tüdőgyógyászati osztálya csatlakozott. Átnyújtották az eddig befolyt 2 millió forint adományból vásárolt kézfertőtlenítő-szereket, melyek a betegellátás helyén történő kézfertőtlenítést és a betegek kézmosását segítik majd. Szintén átadták az emlékév kitűzőit, melyeket azok a dolgozók fognak viselni, akik betegeik felé is láthatóvá szeretnék tenni, hogy mindig odafigyelnek a megfelelő kézhigiénére, és betegeik ezzel kapcsolatos kérdéseire is készséggel válaszolnak. A betegek tájékoztatását szolgáló és kérdéseik megfogalmazására biztató plakátokat is elhelyezték az osztályokon.

Róluk írták még:
1. https://24.hu/belfold/2018/07/01/kis-lepesekkel-hoznanak-erzekelheto-valtozast-az-egeszsegugybe/
2. http://medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/kezhigiene__nem_tudunk_kilepni_a_kozepszerbol
3. http://medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/kezfertotlenitot_kapnak_a_betegagy_melle
4. https://magyaridok.hu/belfold/tobb-kezfertotlenito-lesz-a-korhazakban-a-fertozesek-megelozeseert-3060286/Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra