Jelölt profilja

Dr. Zelena András PHD

  • Település: Budapest és Kecskemét
  • Munkahely: Korábban Érkeztem Koraszülött Alapítvány
  • Foglalkozás: gyásztanácsadó

Kisbabánkat elvesztett szülőknek segít feldolgozni a gyász végtelen fájdalmát az Adjunktus Úr gyászcsoportvezetőként. Szakértelmét, térítésmentes alázatos munkáját sosem hálálhatja meg a gyászoló szülő, vele sikerült talpra állnunk.

Meghalt a koraszülött kisbabánk. A fájdalom leírhatatlan! Gyászterapeutaként és az Orvosi Hetilap impakt faktoros tudományos lap, a Gyermekgyógyászati Szemle valamint a Mindennapi Pszichológia szerzőjeként, két egyetem (SZTE ÁOK Tanatológia Team, BGE Társadalomtudományi Intézet) kutatójaként András térítésmentes feldolgozócsoportot szervezett. Ez az az innováció, amivel eddig nem találkoztunk, pedig eü-ben dolgozók vagyunk, soha senki nem segítette még intézményi vagy egyéni keretek között a gyermeküket gyászoló szülőket és nem hangsúlyozta a gyászterápia fontosságát! Neki ez a szakterülete, ezt kutatja átülteti módszerét a gyakorlatban! 41 tudományos közleménye és ismeretterjesztő cikkei, előadásai vannak a gyász témájában.
Módszerével sikerült talpra állnunk, ezzel a jelöléssel háláljuk meg Dr. Zelena András PhD adjunktus úrnak végtelen
önzetlenségét és szakértelmét, ami nélkül a gyászoló szülőknek sokkal nehezebb lenne.
A gyászterápia a valódi újdonság, kutatói munkája társadalmi jelentőségű.

Munkája és bemutatása: http://szentendre.hu/valtozasok-a-halottkultusz-teren/

TOVÁBBI AJÁNLÁS:
"A KORA MENTOR házban működő gyásztanácsadást ajánlották a kórházban. Az első találkozó óta, kéthetente járunk a tanácsadásra, mert a kisbaba halálát elfogadni szülőként nem tudjuk. A doktor segíts és rendkívül empatikus, azt mondják a szülőtársak, hogy más kórházban nincs ilyen szolgáltatás! NAGYON HÁLÁSAK VAGYUNK A SEGÍTSÉGÉRT!!!!!!!!!! "

Lezárult a szavazás Vissza a lista oldalra