Richter

Kapcsolódó videók

Tudomány

Richter: a legrégebbi magyar gyógyszergyár története

A Társaság sikerének titka többek között az évszázados tapasztalatokban, az értékes szaktudásban rejlik. Az alapító, Richter Gedeon gyógyszerész, 1901-ben szerzett iparengedélyt gyógyszerek előállítására. Megvásárolta a - ma is működő és a Társaság tulajdonában lévő - Sas Patikát, és annak laboratóriumában kezdte el a gyógyszerek gyártását. Később az ipari termelés mellett döntött, és 1907-ben korszerű gyógyszergyárat létesített Kőbányán. A fiatal gyógyszerész mindig kutatta és megragadta az új lehetőségeket, nagy hangsúlyt helyezett a nemzetközi kapcsolatokra, a készítmények fejlesztésére és a minőségre. A sikert nem a szerencse, hanem a fejlesztésben megmutatkozó magas szintű szaktudás, a szüntelen innováció hozta meg, csakúgy, mint napjainkban. Az egyedülálló szaktudásnak, a kiváló munkatársaknak és vezetőknek köszönhetően, komoly veszteségekkel ugyan, de a Társaság átvészelte a 20. század történelmi viharait. Mára a Richter nemcsak hazai pozícióját őrizte meg, hanem Közép-Kelet-Európa meghatározó multinacionális gyógyszervállalatává fejlődött, miközben egyre nagyobb mértékben növeli piaci jelentőségét a Független Államok Közösségének tagországaiban, az Európai Unióban és az Amerikai Egyesült Államokban.

Tudomány

A Richter Csoport

A Társaság fő tevékenységét, azaz gyógyszeripari termékek kutatás-fejlesztését, előállítását és értékesítését számos leányvállalat, közös vezetésű és társult vállalat támogatja. Mindezek a társaságok az anyavállalattal együtt alkotják a Richter Csoportot. A létrejött szinergia eredményeként a Csoport együttes teljesítménye többet jelent, mint az egyes vállalatok egyéni mutatóinak összege. A Richter hagyományos piacain működő termelő leányvállalatai, valamint saját, specializált marketinghálózatának kiépítése és folyamatos bővítése alapozta meg a Csoport regionális multinacionális jellegét. A Richter zöldmezős beruházások által, új társaságok alapításával bővítette termelő vállalatai körét Oroszországban és Indiában. Emellett akvizíciók és társulás útján is erősítette a Társaság multinacionális jellegét Romániában, Lengyelországban és Németországban.

Tudomány

Fókuszterületek a kutatásban és a gyártásban

A Richter kutatási és gyártási tevékenységének középpontjában a nőgyógyászati, a központi idegrendszeri, valamint a szív- és érrendszeri készítmények állnak.

Tudomány

Kutatás a Richternél: így születnek a legmodernebb gyógyszerek

Az originális kutatás mellett generikus készítményfejlesztéssel, illetve kémiai eljárásfejlesztéssel foglalkozik. A Társaság eredeti gyógyszerkutatási tevékenysége kizárólag a központi idegrendszer betegségeinek leküzdésében hatékony gyógyszerek felfedezésére és kifejlesztésére koncentrál. Ezen belül elsősorban a krónikus fájdalom, a szkizofrénia és a szorongás kezelésére alkalmas molekulákra összpontosít. Az originális kutatás tekintetében a Richter az innováció, a technológiai színvonal, és a gyorsaság hármasára helyezi a hangsúlyt. Ennek érdekében az elmúlt évek során jelentős erőforrásokat összpontosított a biológiai laboratóriumok megújítására és az infrastruktúra modernizációjára.

Tudomány

Pillantson be a Richter gyógyszergyár életébe!

Gyógyszert mindig azonos, kiváló minőségben kell előállítani. A gyógyszeriparban ezért a szakértelem mellett kiemelt szerepe van a modern berendezések és gyártási technológiák alkalmazásának. A Richter elkötelezte magát a minőségbiztosítás folyamatos javítása mellett, szigorúan betartja mind a hazai, mind a nemzetközi szakmai szabályozásokat és irányelveket, amelyeket magyar, európai és amerikai minőségellenőrző intézmények a termelés minden területén rendszeresen ellenőriznek. Készítményeinek minősége megfelel a legmagasabb követelményeknek. Mindez ékes bizonyítéka: magyar gyógyszer a világ bármely piacán megállja a helyét. A mind szigorodó minőségi követelményeknek, illetve a partnerek növekvő igényeinek való megfelelés érdekében a Társaság folyamatos beruházásokat hajt végre.

Tudomány

Raktározás a Richternél: lenyűgöző technológia

A Richter automata vezérlésű raktárhelyiségében a legmodernebb technikával kerülnek a helyükre a készítmények.

Tudomány

A jövő gyógyszeripara a Richterben

A Richter több mint negyven éve alkalmazza a biotechnológiai eljárásokat: leginkább szteroid intermediereket és hatóanyagokat gyárt steril fermentációval. Mind a fejlesztésben, mind a gyártásban komoly tradíciókkal és szakembergárdával rendelkezik, K+F eredményeit és ráfordításait tekintve Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb innovációs bázisa.

Gyógyszerkereső

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16 °C
Minimum: +4 °C

A Nyugat-Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt délelőtt még csak kisebb körzetekben lehet felhős idő, csak délutántól várható felhőzet-növekedés. Délelőtt csak a Nyugat- és Észak-Dunántúlon, késő délutántól, estétől dél felől egyre többfelé várható eső, zápor. Délen néhol zivatar is kialakulhat, az Alpokalja magasabb részein havazás is lehet. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, helyenként erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 21 fok között alakul, de a tartósan borongós Nyugat-Dunántúlon kicsivel 10 fok alatti értékeket is mérhetnek. Késő este 6, 13 fok valószínű. Az előrejelzések alapján hétfőn frontmentes időnk lesz, így a frontérzékenyek tünetei várhatóan nem erősödnek fel.