Nőgyógyászati Szűrés

Kapcsolódó videók

Vizsgálatok, gyógymódok

A legfontosabb nőgyógyászati szűrések

Rendszeresen elvégzett szűréssel számos nőgyógyászati betegség idejében felfedezhető, ami a sikeres kezelés egyik alappillére is egyben. A legfontosabb vizsgálatokat dr. Csaba Ákos szülész-nőgyógyász, a SOTE I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika klinikai főorvosa foglalta össze.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen gyakori a méhnyakrák és melyik korosztályt érinti leginkább?

A méhnyakrák gyakoriságáról, a legveszélyeztetettebb korosztályról, illetve ennek kitolódásáról beszél Dr. Bartha Tünde szülész-nőgyógyász a VideóRendelőben.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen sűrűn érdemes miómaműtét után nőgyógyászati szűrésre menni?

61 éves vagyok, 2002-ben volt egy mióma műtétem. Petefészkemet konzerválták. Milyen sűrűn érdemes nőgyógyászati szűrésre járnom? - olvasónk kérdésére Dr. Sziller István szülész-nőgyógyász válaszol.

Betegségek

VideóRendelő: Mi védhet meg a petefészekráktól?

Mi védhet meg a petefészekráktól? A családomban már előfordult ez a betegség - Dr. Székely Éva infektológus válaszában kifejti, hogy sajnos a petefészekrák ellen hatékony védelem nem létezik, de szűréssel vagy megfelelő műtéti beavatkozással mindenképpen megelőzhető a baj.

Gyógyszerkereső

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +21 °C
Minimum: +6 °C

A fátyol- és átmenetileg megnövekvő gomolyfelhőzet mellett legalább több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szelet élénk, a nyugati országrészben erős, főként az Északnyugat-Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között várható. Késő estére általában 12 és 17 fok közé hűl le a levegő. Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket érinti különösképpen rosszul.