Dr. Kökény Zoltán

Kapcsolódó videók

Betegségek

VideóRendelő: Aranyerem van - Mikor lesz végre elviselhető az életem?

Mikorra gyógyul meg a többszörösen meggyűrűzött aranyér? - kérdezi olvasónk. Dr. Kökény Zoltán sebész elmondja, mi a teendő, ha a gyűrűzés nem segít.

Betegségek

VideóRendelő: Erőlködéskor kitüremkedő, vérző aranyeret hogyan lehet kezelni?

Dr. Kökény Zoltán sebész szerint elkerülhetetlen a műtét akkor, ha az aranyér kitüremkedik a végbélből és vérzik.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen kezelés tünteti el véglegesen az arcon lévő hajszálereket?

Meg lehet szabadulni végleg a zavaró bőrproblémától? Szakértőnk, Dr. Kökény Zoltán szerint plasztikai sebészhez, illetve olyan klinikához érdemes fordulni, ahol lézeres kezeléseket végeznek.

Betegségek

VideóRendelő: Mit tehetünk az emlőrák megelőzésének érdekében?

Olvasónk családjában előfordult már ez a betegség, ezért kiemelkedően fontosnak tartja a megelőzést. A kockázatnövelő tényezőket Dr. Kökény Zoltán ismerteti.

Betegségek

VideóRendelő: Melyek a lágyéksérv tünetei férfiaknál és nőknél?

A betegség mindkét nemnél kialakulhat, de férfiaknál sokkal gyakoribb. A tüneteket szakérőnk, dr. Kökény Zoltán ismerteti.

Betegségek

VideóRendelő: Milyen szövődményei lehetnek a visszérműtétnek?

Visszérműtét után fennáll az általános szövődmények kialakulásának esélye - vérzés, sebgyógyulási zavar, sebfertőzés, a műtéti területen kialakuló vérömleny stb. A további esetleges kockázatokról és azok mértékéről dr. Kökény Zoltán beszél.

Betegségek

VideóRendelő: Hogyan zajlik a kulcslyuksebészeti beavatkozás epekő eltávolítása esetén?

A műtét során a hasüregbe vezetett csöveken keresztül, speciális műszerekkel végzik az epekő eltávolítását. A beavatkozás előnyeiről Dr. Kökény Zoltán beszél.

Betegségek

VideóRendelő: Mit kell tudni a köldökön keresztül végzett vakbélműtétről?

A köldökön keresztüli beavatkozások során kézi műszerekkel és kamerákkal végzik el a műtétet a gázzal felfújt hasüregben. Szakértőnk, dr. Kökény Zoltán a videóban a laparoszkópos műtétekről beszél.

Betegségek

VideóRendelő: Hogyan zajlik a végbélsipolyműtét?

Végbélsipollyal küzdő olvasónk a közelgő műtét körülményeire kíváncsi. Szakértőnk, dr. Kökény Zoltán szerint a beavatkozás komolyságát a sipoly kiterjedése befolyásolja.

Betegségek

VideóRendelő: Emlőeltávolító műtét után hogyan akadályozható meg a nyiroködéma kialakulása?

A nyiroködéma csökkentése dr. Kökény Zoltán szerint például felpolcolással, kompressziós pólyával, illetve masszázzsal oldható meg. Szakértőnk a témáról bővebben a videóban beszél.

Betegségek

VideóRendelő: Begyógyulhat-e a lábszárfekély?

Olvasónk 30 éve küzd súlyos lábszárfekéllyel, és szeretné, ha végre begyógyulnának a sebei. Az eddig alkalmazott kezelések mellett Dr. Kökény Zoltán először is komplex vizsgálatot javasol.

Betegségek

VideóRendelő: Hogyan kezelhető az anális fisszúra?

Minden végbélnyílással kapcsolatos betegség esetén sebészeti, illetve proktológiai vizsgálatra van szükség. Olvasónk panaszainak hátterében dr. Kökény Zoltán fisszúrát sejt, aminek tüneteit hosszan tartó helyi kezeléssel - vagy extrém esetben műtéti beavatkozással - lehet orvosolni.

Betegségek

VideóRendelő: Meddig halogatható a lágyéksérvműtét?

A lágyéksérv műtét nélkül nem gyógyul meg, ezért a beteg életkorához és egészségi állapotához mérten mérlegelni kell az esetleges beavatkozás lehetőségét. A videón a sérv kockázatairól és a műtétről bővebben dr. Kökény Zoltán beszél.

Betegségek

VideóRendelő: Mi a teendő végbélvérzés esetén?

Olvasónk krónikus végbélnyílás-fisszúrával és aranyérrel küzd. A tünetek kezelésére dr. Kökény Zoltán műtétet, illetve helyi kezelést javasol.

Betegségek

VideóRendelő: Szívkoszorúér-műtét után mennyit kell várni egy újabb operációig?

Szívkoszorúér-műtétet követően mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a betegen biztonságosan végre lehessen hajtani egy köldöksérv műtétet? Mennyi ideig tart a felépülés? Olvasónk kérdésére dr. Kökény Zoltán válaszol.

Gyógyszerkereső

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +21 °C
Minimum: +6 °C

A fátyol- és átmenetileg megnövekvő gomolyfelhőzet mellett legalább több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szelet élénk, a nyugati országrészben erős, főként az Északnyugat-Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 24 fok között várható. Késő estére általában 12 és 17 fok közé hűl le a levegő. Időjárási frontra az előrejelzések szerint nem kell számítani, így az időjárásra érzékenyek tünetei várhtóan csillapodnak majd.