Hipnózisban lefogyhat!

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Ha már minden fogyókúrát kipróbált az ember, de képtelen volt megszabadulni plusz kilóitól, vagy evészavarral küzd, érdemes megpróbálni a hipnózist. A terápia hatására mérséklődhet az étvágy, megszűnhet az evészavar.

Az elhízás betegség, melynek hátterében állhatnak lelki tényezők is. Ezek felderítése a pszichológus vagy pszichiáter feladata. A lelki problémák orvoslása gyakran hozzájárul a testsúly normalizálásához, a sikeres fogyókúrához, az önbizalom visszanyeréséhez.


"A hipnózist a legszélesebb körben elfogadott nézet szerint egyfajta módosult tudatállapotnak tekinthetjük. A hipnózis során az egyik ember (hipnotizáltnak vagy a hipnózis alanyának nevezzük) egy másik személy, a hipnotizőr által adott szuggesztiókra (sugalmazásokra) reagál,

Fontos!

Egy nemzetközi együttműködés keretében a pszichoterápiák hatékonyságát értékelik evési zavarokban, ezért anorexiás, bulimiás vagy egyéb atípusos zavarban szenvedő betegek jelentkezését várják, akik a program keretében avatott terapeutáktól kapnak majd kezelést.
Jelentkezni a 06-30-9288 746-os telefonszámon, illetve a timkotunde@gmail.com email címen lehet.

figyelme a hipnotizőr hangjára, utasításaira koncentrálódik. A szuggesztiók olyan képzeleti élményeket hoznak létre, amelyek során megváltozhat a hipnotizált személy észlelése, figyelme, emlékezete és viselkedése" - olvasható a Magyar Hipnózis Egyesület honlapján.

A hipnózis közben a belső világunkra koncentrálunk, ilyenkor az emberek ellazulhatnak, magukba mélyedhetnek, ilyen tudatállapotban megszűnhetnek fájdalmak, újraírhatóak egyes viselkedésminták, kiderülhet valamely probléma lelki gyökere.
Ezt az előnyt a pszichoterápiában ősidők óta hasznosítják.
A hipnózist épp ezért sokan az orvostudomány és a lélekgyógyászat anyjának tartják.

Éber hipnózis

Gáti Ágnes és Árokvits Amaryl azt írják tanulmányukban, hogy a hipnózis használható az önértékelés javítására, az éhség és jóllakottság iránti érzékenység megtanítására, a testképzavar korrekciójára, a túlevést okozó traumák feldolgozására.

Hasznos címek


  A hipnoterápia általában jól alkalmazható a bulimiások kezelésének felgyorsítására is, bár ahogy ezt a videóban dr. Túry Ferenc elmondja, a probléma gyökere néha olyan mélyen van, hogy még hipnózis hatására sem sikerül eredményt elérni.

  Kiemelt jelentőséget tulajdonítanak az úgynevezett aktív-éber indukciós technikának, amikor intenzív, aktív mozgás közben, tehát futógépen futás, szobabiciklizés közben, nyitott szemmel alakul ki hipnózis.

  Nem igaz, hogy hipnózisban az ember olyat mond, vagy tesz, amit egyébként nem tenne! Csak olyan dolgokat hajt végre, amelyeket éber állapotban is szeretne megtenni, de valamely lelki mechanizmus akadályozza ebben (például felejtés, elfojtás stb). Tehát senkit sem lehet hipnózisban olyasmire kényszeríteni, ami nem felel meg az illető erkölcsi érzékének.
  Azt is fontos tudni, hogy senki sem hipnotizálható akarata ellenére. A módosult tudatállapot létrejöttéhez elengedhetetlen a páciens aktív közreműködése.

  Olvassa el sorozatunk előző két részét is:
  Az édesanyja (is) tehet arról, ha Ön elhízott! Videóval!
  A zabálás pszichológiája - videó!

  Forrás:
  Túry Ferenc és Pászty Bea (szerk): Evészavarok és testképzavarok. Pro Die Kiadó. Budapest, 2008.
  Magyar Hipnózis Egyesület
  Hipnoterápia
  Az orvosi hipnózis

  Gyere és fuss az életmódváltókkal!
  Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

  Kérdezzen Ön is!

  Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

  Orvos válaszol
  Aktuális
  Munkahelyi stressz tesztStressz

  Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

  Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isCukorbetegség

  Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isAz utóbbi 12 évben megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon

  	Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?Édesítőszerek

  Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?A tudatosan táplálkozók számára is jó választás

  Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

  Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

  BokarándulásSérülések

  BokarándulásEzért kell komolyan venni!

  Humánmeteorológia

  Humanmeterológia szolgaltatója

  Fronthatás:
  Hidegfront

  Maximum:
  +18, +26 °C
  Minimum:
  +14, +20 °C

  Hazánkban vasárnap délelőtt a Tiszántúlon a vékonyabb felhőzet mellett némi napsütésre is számíthatunk, másutt erősen felhős, borult lesz az ég.

  Egészséget befolyásoló hatások:
  gyenge, közepes

  Részletes adatok és előrejelzés

  Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

  Gyógyszerkereső

  GyógyszerHatóanyag