A nők egyre csak híznak, és nem tudják, mit tegyenek ellene

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Egy ausztrál felmérés szerint a fiatal nők egyre inkább elhíznak, ugyanakkor tanácstalanok, ha arról van szó, hogyan szabaduljanak meg az extra kilóktól.
A Cosmopolitan magazin több mint ötezer, tizennyolc és harmincnégy év közötti nő részvételével végzett felmérése szerint a nők negyvenkét százaléka tarjta magát túlsúlyosnak vagy elhízottnak. Csaknem felük pedig azt mondta, hogy ha egy dolgot megváltoztathatna életében, az a teste lenne. Tíz százalékuk olyannyira nem volt elégedett a testével, hogy akár négy vagy több évet is odaadna az életéből, ha lefogyhatna. - írja a MediPress.
A felmérés kimutatta, hogy napjainkban a nők súlyosabbak, mint egy évtizede, az elhízás aránya pedig csaknem húsz százalékkal emelkedett. Amikor azonban arra kerül sor, hogy valamit tegyenek a testükért, igazán remekelnek a rossz szokások kialakításában. A válaszadók harminchét százaléka rendszeresen kihagyja a reggelit, ötből több mint egy kávéból meríti az energiát, közel felük nem eszik naponta zöldséget, és negyedük csak havonta egyszer vagy kevesebbszer végez testmozgást.
Ami még ennél is aggasztóbb, hogy a nők egyre kevésbé alkalmazzák a hagyományos egészséges életmódhoz kötődő lépéseket a kilók leadására, ehelyett inkább tiltott szerekhez folyamodnak. A válaszadók hét százaléka bevallotta, hogy kokaint vagy amfetaminokat használtak, hogy lefogyjanak, és tízből majdnem egy vallotta, hogy inkább kihagy egy étkezést, minthogy lemondjon a felesleges kilók elégetése miatt fogyasztott alkoholról. Az elhízás a partnerkapcsolatukra is hatással volt: hat nőből egy előnyben részesítette a csokoládét a szexszel szemben.
A Cosmopolitan szerkesztője, Sarah Wilson azt nyilatkozta, hogy a felmérés napvilágra hozott néhány nyugtalanító trendet a nőkkel és testképükkel kapcsolatban. "Az ellentmondásos információk azonban szintén hozzájárulnak a problémához."- tette hozzá. "A nők jojó-diétáznak - kilók le, kilók fel - az egymásnak ellentmondó információk alapján, amivel terhelik őket. Ez a fajta táplálkozás azonban felborítja az anyagcserét, és ezért a nők nem hallgatnak többé a testük jelzéseire."
STOP

Kapcsolódó cikkek

Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag