Apró trükkök az egészségesebb életért

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Ha szeretnénk leadni pár kilót, vagy egyszerűen csak úgy érezzük, hogy szükség lenne egy kis változásra az életünkben, hogy jobban érezzük magunkat, érdemes megfogadni néhányat az alábbi tanácsok közül.

Indítsuk fehérjével a napot

A fehérje az izmok építését és a zsírpárnák leadását is elősegíti, és különösen fontos, hogy reggel eleget vegyünk belőle magunkhoz. Rántotta két tojásból, sajtos teljes kiőrlésű pirítós vagy natúr joghurt olajos magokkal - mind ideális reggeli.

Golflabda-trükk


Néhány napon át hagyjunk egy golflabdányi méretű adagot minden fogásból a tányéron, amit megeszünk. Harminc perc múlva pedig ellenőrizzük, hogy éhesek vagyunk-e még. Ha elfelejtjük, akkor az azt jelenti, hogy valójában kevesebb étellel jól lakunk, mint amennyivel gondolnánk. Az is jó trükk lehet, ha a tányérokat kisebb méretűre cseréljük, mert azokon a kevesebb étel is nagyobb adagnak tűnik.
Kezdjük fehérjével, például tojással, a napot!

Kezdjük fehérjével, például tojással, a napot!

Ne együnk állva

Figyeljünk arra, hogy bármit is eszünk, még ha csak pár falatot is kapunk be, üljünk le, és adjuk meg a módját. Terítsünk meg, ne számítógépezzünk vagy tévézzünk közben, mert kutatások bizonyítják, hogy ha étkezés közben máshová is koncentrálunk, automatikusan többet eszünk, és felesleges extra kalóriákat viszünk be a szervezetünkbe.

Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással ellentétes - tanácsot, szabályt találhatunk, és ember legyen a talpán, aki ezek között igazán ki tud igazodni. Íme 12 pont, amely segít eligazodni!

Indítsuk zöldségekkel az étkezést

Ebéd és vacsora előtt amikor csak tehetjük, együnk meg egy kis tányér zöldséget vagy salátát. Amellett, hogy egészséges, a rostok eltelítenek, és a kalóriadúsabb ételekből már csak kevesebbet tudunk fogyasztani. Hasonlóan jó ötlet egy könnyű levessel indítani az étkezést, mert a folyadék is segít a gyomrot eltelíteni.

Igyunk sok folyadékot

Kutatások igazolják, hogy mérhető súlyvesztéshez vezethet, ha minden főétkezés előtt megiszunk egy nagy pohár hideg vizet, ami nem csak eltelít, de gyorsítja az anyagcserét és a méregtelenítést is.
Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag