A repülőn lőtte be szokásos napi adagját a világsztár

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  Inforádió.hu

Alaposan meglepte utastársait Madonna, amikor a New York-London járaton a többiek szeme láttára injekciózta be magának napi vitaminkoktélját. Táplálkozási szakértők szerint a sztár nagyon rosszat tesz ezzel, hosszú távon az egészségét veszélyezteti ezzel a drasztikus módszerrel.
Madonna, aki ma ünnepli a 49. születésnapját, megdöbbentette utastársait, amikor legutóbb New Yorkból Londonba repült. Nem csupán az volt furcsa a többiek számára, hogy vitamininjekciót adott be magának, hanem az is, hogy egyáltalán nem evett.
"Hét óra nagyon hosszú idő evés nélkül. Madonna az egész út során nagyon nyugodt volt, minden ételt visszautasított, és csak akkor szólt az utaskísérőkhöz, amikor vizet kért" - számolt be egy szemtanú.
Az énekesnő leszállás előtt adta be magának az injekciót - valószínűleg B6 és B12 vitamint.
Ez a drasztikus megoldás igen elterjedt a hírességek között. Geri Halliwell régebben vallotta be, hogy rendszeresen ad magának injekcióban vitaminkoktélt, és Lindsay Lohan, valamint Britney Spears is e drasztikus módszer híve - utóbbi a fellépései előtt alkalmazza.
Táplálkozási szakértők szerint azonban nem tesznek vele jót maguknak. Claire Williamson tökéletesen fölöslegesnek és veszélyesnek nevezte a módszert, és figyelmeztetett arra is, hogy bizonyos tápanyagok tartós bevitele káros hatással jár. Az A vitamin nagy mennyiségű, tartós szedése például törékennyé teheti a csontokat - tette hozzá.
Az, hogy a szervezet mennyire képes felszívni a vitaminokat, a zsírtól függ; ha tehát valaki zsírszegény diétát tart, akkor a zsírban oldódó vitaminok nem képesek megfelelően beépülni. Ez magyarázza azt, hogy a kevés zsírt fogyasztó emberek vitaminhiányban szenvedhetnek.
Madonna pedig közismerten szigorú diétát tart és keményen edz, ezért a testzsír-tömege minimális, az izmai pedig szálkásak.
"A fel nem oldódó vitaminok túladagolása görcsöt, orrvérzést, hányingert, homályos látást, száraz bőrt, májbetegséget, súlyvesztést, vesekövet és tartós vesekárosodást, ingerlékenységet és sárgaságot okozhat - legsúlyosabb esetben halálhoz vezethet" - figyelmeztetett a táplálkozási szakértő.

Kapcsolódó cikkek

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükHasmenés

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükGyakran előforduló bélrendszeri panasz a hasmenés, a túlzott bélgáztermelődés

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag