A németeknek évi 70 milliárd euróba kerül az egészségtelen táplálkozás

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Berlin/Budapest, 2007. május 9,m szerda (MTI) - Németországban nagykoalíciós programot készítettek az egészségtelen táplálkozás és táplálékok ellen.
A berlini szövetségi kormány akciótervet készített, hogy a polgárokat egészségesebbé tegyék, és évente megtakarítsanak 70 milliárd eurót. A Der Spiegel című hamburgi hetilap online változata szerint Ulla Schmidt szociáldemokrata egészségügyi miniszter, és a CSU politikusa, Horst Seehofer ötpontos terve az óvodától az iskoláig, a hadseregtől a vállalkozásokig mindenre kiterjed.
Az elképzelés lényege: mindenhol tájékoztatni kell az embereket az egészséges táplálkozásról. A gyerekeknek mindezt nagyon hamar meg kell tudniuk és azt is, hogy a mozgás milyen fontos. A szülőknek különleges felelősségük van a tájékoztatásban. Több sportra és mozgásra van szükség, ezért a tartományok, a városok és a sportegyesületek közösen fejlesztenek ki új elképzeléseket. Az iskolai, kórházi és üzemi étkeztetésnek sokkal egészségesebbnek kell lennie. Az eddiginél alaposabb tudományos kutatás kell a táplálkozás és a mozgás, valamint a nagy népbetegségek, a diabetes, a szív- és érrendszeri, valamint gerincbetegségek összefüggéseiről. Mindezt a szövetségi állam, a tartományok és a városok jobb együttműködésével kell elősegíteni - áll a berlini kormány tervezetében.
A cél az, hogy elsősorban a gyerekeknél érjenek el sikereket és megállítsák az egyre terjedő kövérséget. A közelmúltban nyilvánosságra került adatok szerint Európában a németek a legelhízottabbak. A három és 17 éves kor között a gyerekek és kamaszok 15 százaléka, a felnőtt nők 42 százaléka, és a felnőtt férfiak 58 százaléka számít túlsúlyosnak. Főleg a gyerekek nagyon keveset tudnak a táplálkozásról, ami egyre komolyabb társadalmi problémát jelent, - írja a Spiegel Online tudósítása.
(MTI-Panoráma)

Kapcsolódó cikkek

Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag