9 mondat, amit sose mondjunk egy férfinak

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

A szavak bármilyen kapcsolatot akár percek alatt tönkretehetnek. Az évek óta tartó kapcsolatot is el lehet rontani azzal, ha a nő olyan dolgot mond, amivel összetöri a férfi szívét. Íme, 9 kerülendő mondat!

A férfiakat ugyanúgy meg lehet bántani, mint a nőket. Néhány férfi a szíve mélyén még teljesen gyerek, ezért velük különösen finoman kell bánni. Sőt azt kifejezetten nem szeretik, ha olyan dolgot mond a nő, ami nem tetszik nekik. A felesleges veszekedés, esetleg a kapcsolat halálát elkerülendő, van néhány mondat, amit jobb, ha egy nő sosem mond a férfinak. A womanitely.com kilenc ilyen mondatot gyűjtött össze.

Mama kicsi fia vagy!

Ezt a mondatot - ha hosszútávú kapcsolatot szeretnénk - sose mondjuk. El kell fogadni ezt a tényt, ne akarjuk megváltoztatni. A mama kicsi fia az marad 40 évesen is. Erre fel kell készülni, el kell dönteni, hogy képesek vagyunk-e egy életet leélni így mellette.

Mesélj az exedről

A párkapcsolat számokban

Egy átlagos házasság 14,8 évig tart - a tudomány ma már a szerelmet is számokba foglalja. Nem hangzik túl romantikusnak a német lap, a Die Welt szerint, de a tények egyértelműen kimutatják, hogy mi tesz jót - és mi nem - egy kapcsolatnak. A részletekért kattintson!

A legtöbb esetben mindkét félnek, tehát a férfinak is volt korábbi párkapcsolata. A nők gyakran kérik, hogy párjuk meséljen az előző barátnőjükről, főleg az intimebb részletekről. Az ilyen kérdésekkel csak elriasztjuk a férfit, soha nem fogjuk megnyerni a szívét, ha az előző kapcsolatairól faggatjuk.

Nézd, milyen jól néz ki az a nő!

Ez a mondat - bár nem gondolnánk - sok kapcsolatot tesz tönkre. Erre a kérdésre, felvetésre ugyanis nincs jó válasz. Ha férfi azt válaszolja, hogy igen, tényleg, egyetért, akkor rögtön elfog mindenkit a féltékenység, ami veszekedéshez vezethet. Már csak azért is, mert a következő kérdés általában az, hogy "És szebb, mint én?" Ha a férfi azt válaszolja nem, akkor lehet hogy füllent, ha azt, hogy igen, akkor garantált a veszekedés.

Nem vagy vicces

Egy egészséges párkapcsolathoz hozzátartozik a mókázás is. Az, hogy a férfi nem süt el minden percben egy poént, nem jelenti azt, hogy nem szeret szórakozni, jól érezni magát. Tehát kétszer is meg kell gondolni, hogy azt mondjuk neki: "Meg kell tanulnod kikapcsolódni és szórakozni, nehogy unalmas légy!". Ezzel könnyen lehet üldözni a férfit. Vegyük figyelembe, hogy vannak introvertált emberek, akikkel kicsit másképp kell bánni. Esetleg csak szégyenlős vagy túl érzékeny a partner.

Párkapcsolatban ügyeljünk arra, nehogy rossz mondatok hagyják el a szánkat

Párkapcsolatban ügyeljünk arra, nehogy rossz mondatok hagyják el a szánkat


Szép vagyok?

Nem ez a legjobb módja annak, hogy növeljük önbecsülésünket, hagyjuk, hogy a férfi ezt magától mondja. Ha a férfi valóban szereti partnerét magától is el fogja mondani, hogy szépnek látja a nőt. A lényeg, ha ki kell ezt provokálni, ott valami gond van.

Nincs érzéked a divathoz

Nem érdemes megjegyezni, hogy a teremtés koronájának nincs ízlése. Inkább próbáljunk meg lassan megszabadulni a nem kívánt ruhadaraboktól úgy, hogy újakat vásárolunk neki. Esetleg menjünk együtt shoppingolni. Szakítás nem feltétlenül lesz egy ilyen kijelentésből, de nem fogja növelni a férfi önbecsülését.

Mikor hívsz fel?

Az első randi után, nem tanácsos rögtön rákérdezni, hogy mikor találkozunk újra. Ettől könnyen kétségbeesettnek tűnhetünk; a legtöbb férfi megijed az ilyen fajta ragaszkodástól. Idővel úgyis tudatja a férfi, hogy mikor szeretné a következő randevút. Ha nem, az is egyértelmű üzenet.

Ez csak munka

Ha a férfi egy hosszadalmas, komoly, erőpróbáló munkán van túl, ami esetleg kudarccal végződött, mert a főnök megfedte, soha ne mondjuk azt, hogy "ez csak munka". A férfiak egójának nagyon fontos, hogy sikeresek legyenek a munkájukban. Fogalmazzunk inkább másként: "legközelebb a főnök biztosan megdicsér", "lehet, hogy a főnöködnek rossz napja volt, és valójában jó munkát végeztél". Támogassuk a partnerünket, ne törjük le még jobban a lelkesedését.

Sosem leszel sikeres!

Egy veszekedés közben gyakran a férfi fejéhez vágjuk, hogy "Egy férfi legyen bátor, erős, magabiztos, sikeres. De te soha nem leszel az, mert született balfék vagy!" Ez semmi esetre sem szabad kimondani, mert olyan mértékű károkat okozhatunk a férfi önbecsülésében, hogy tönkremehet tőle a párkapcsolat is.

Egy egészséges párkapcsolatot nem könnyű fenntartani. Fontos, hogy támogassuk a partnerünket, mert ettől kiegyensúlyozottabb lesz, amitől a kapcsolat is jobban fog működni.

A lista a http://womanitely.com összeállítása alapján készült.

Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag