Jáksó, Alföldi, Gálvölgyi, Vágó: állítsuk meg a gyűlöletet!

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Kiáltványban tiltakoznak magyar közéleti személyiségek - színészek, zenészek, televíziósok - az utóbbi időben mindinkább elharapózó szélsőséges gyűlölet ellen.

Alábbiakban közöljük a STOP szerkesztőségéhez eljuttatott kiáltvány szövegét.
"Tiltakozunk a melegek elleni gyűlölet ellen

Az elmúlt hetek történései megmutatták, milyenné válhatna Magyarország. Lehetne belőle egy minden kisebbséget üldöző, intoleráns, 19. század végi társadalmi viszonyokat tükröző, az európai kultúrától leszakadó ország. Magyarország olyan európai ország lehetne, ahol a melegeket betegnek tekintik, esetleg börtönbe is zárják őket, és mindezt az orvosok hathatós együttműködésével. Ha hagyjuk.
De ne hagyjuk! Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy egyesek azért vernek meg embereket az utcán, mert azok egy kisebbséghez tartoznak. Nem hagyhatjuk, hogy a Magyar Orvosi Kamara honlapja helyet adjon nyíltan a melegek ellen uszító cikknek, illetve egyes megszólaló orvosok olyan mondatokat írjanak le, miszerint melegnek lenni betegség és az emberi élet oka pusztán a szaporodás. Az pedig egy civilizált országban elképzelhetetlen, hogy mindezek után a Magyar Orvosi Kamara elnöke nem látja értelmét elhatárolódni a honlapjukon megjelenttől.
Mi olyan Magyarországot szeretnénk, ahol nem az a lényeg, hogy milyen nemű a társa, milyen a származása, vallásos-e, vagy akármilyen szempontból eltér a többség szokásaitól, véleményétől. Az a fontos, hogy az ember milyen teljesítményt nyújt, mit tesz. Mi olyan országot szeretnénk, ahol senkit nem ér sem szóbeli támadás, sem tettleges bántalmazás azért, mert azonos nemű társat választ.
A demokrácia egyik fontos eleme a jogegyenlőség: minden egyes állampolgárnak azonos jogai vannak, beleértve a párválasztás, gyülekezés, a vélemény szabadságát is. A támadások nyíltan a melegeket, burkoltan viszont a demokráciát érték. Akik most a melegek ellen fordultak, holnap másik kisebbség ellen léphetnek fel szavakkal és tettekkel. Aki most azt hiszi, hogy ezek a támadások őt nem érintik, az holnap már egy újabb intoleráns akció céltáblájává válhat.
Emeljük fel a szavunkat a félelemkeltő, kirekesztő és erőszakos gondolatok, szavak és tettek ellen!
Mondjunk nemet a bezárkózó maradiságra, a gyáva vaskalaposságra, és mondjunk igent a szabadságra és az elfogadásra!
Ezért kérünk minden, az emberi jogokat továbbra is tiszteletben tartó, a demokrácia értékeit védő embert - legyen meleg vagy heteroszexuális, közéleti vagy magánszemély - csatlakozzon a kiáltvány aláíróihoz!
A csatlakozáshoz erre a címre kell e-mailt küldeni: tiltakozzmost@freemail.hu
Aláírók:
Alföldi Róbert, Bajor Imre, Cserhalmi György, Gálvölgyi János, Harsányi Levente, Hernádi Judit, Hujber Ferenc, Jáksó László, Mester Tamás, Ónodi Eszter, Parti Nagy Lajos, Sugár Bertalan, Szirtes Ági, Szurdi Miklós, Xantus Barbara, Vágó István"
STOP
Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol

Kapcsolódó cikkek

Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isCukorbetegség

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isAz utóbbi 12 évben megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon

	Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?Édesítőszerek

Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?A tudatosan táplálkozók számára is jó választás

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

BokarándulásSérülések

BokarándulásEzért kell komolyan venni!

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+23, +28 °C
Minimum:
+8, +15 °C

Hazánkban szerdán délelőtt a Dunántúlon, illetve északkeleten változóan felhős idő várható, máshol alig zavarják felhők a sok napsütést.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag