Evolúciós oka van annak, hogy a nők pletykásak

Kövessen minket!

A legtöbb nő nem képes ellenállni egy jó szaftos pletykának. Úgy tűnik azonban, hogy a terefere a barátnőkkel egy üveg bor felett nem csak szabadidős tevékenység. A szebbik nem képviselőinek evolúciós késztetése, hogy hangot adjon a mások miatt érzett aggodalmának.

A vágy a közösség megóvásának mélyebb igényéből fakad. John L. Locke, nyelvész professzor, a Duels and Duets (Párbajok és párosok) című könyv szerzője elmondta: "A pletyka szó pejoratív értelmű, de a nők bizonyos értelemben a közösség morális kódexét szolgálják segítségével. Egy pletykálkodással kapcsolatos felmérés kimutatta, hogy a szóbeszéd elindítói általában azokat veszik a szájukra, akik szerintük rossz háziasszonyok, hanyag anyák, vagy fűvel-fával félrelépnek. Ezek a közösség minden nőtagjára veszélyt jelentenek, így mindegyiküknek jó oka van arra, hogy kibeszéljék őket egymás közt" - mondta. - "A férfiak inkább az erejüket fitogtatják, úgymond párbajoznak, játékosan ugratják egymást. Ez a fajta mentalitás egyre inkább beszivárog a mindennapi társalgásba. A férfiak például szemtől szembe viccelődnek egymás növekvő pocakján vagy gyérülő haján. Egy nő ilyet soha nem tenne" - tette hozzá.

A professzor szerint a lányok inkább a másik háta mögött mondják el a véleményüket, nem a szemébe. Egymással osztják meg az információt, "párosokban", gyakran be is fejezik egymás mondatát, így fejezik ki összetartozásukat. - "Amikor a nők párosával folytatnak intim diskurzust magukról és a barátaikról, megerősítik a kapcsolatukat. Ha valaki elárul egy titkot, megütheti a bokáját, ha az ellenség vagy a riválisok fülébe kerül. Az ágyú gyakran visszafelé sül el."

Gerinctorna

További cikkek
Hozzászólások

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+5, +14 °C
Minimum:
+1, +6 °C

Hazánkban pénteken délelőtt a ködök sokfelé tartósan megmaradnak, helyenként fokozatosan kisüt a nap, csapadék nem várható.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag