Eltilthatják az orvosokat, ha nem tartják tiszteletben a halálhoz való jogot

Kövessen minket!

Eltilthatják szakmájuk gyakorlásától azokat a brit orvosokat, akik nem tartják tiszteletben a halálos betegeknek a kezelés elutasítására vonatkozó kívánságát.

A brit Általános Orvosi Tanács irányelvei szerint az orvosoknak hagyniuk kell, hogy a haldokló betegek elutasíthassák a táplálékot és a vizet, ha nem szeretnék kezeléssel meghosszabbítani az életüket. Tiszteletben kell tartaniuk azt a döntést is, amit a beteg korábban nyilatkozik azzal kapcsolatban, hogy nem kíván újraélesztésben részesülni.

A szabályozó testület irányelvei alapján a halálos betegeknek adott kezelésekkel kapcsolatos döntésnek mindig azon a feltevésen kell alapulnia, hogy az orvos megpróbálja meghosszabbítani a beteg életét.

"Ez a feltételezés általában azt követeli meg, hogy az orvos minden tőle telhetőt megtegyen a beteg életének meghosszabbítására. Nincs azonban abszolút kötelezettség az élet meghosszabbítására a betegre vonatkozó következmények figyelmen kívül hagyásával, illetve a beteg véleményének figyelmen kívül hagyásával, amennyiben az ismert, vagy meg lehet tudni."

Azoknak az orvosoknak, akik megszegik az irányelvekben foglaltakat, meg kell jelenniük az orvosi kamara meghallgatásán, és ha elmarasztaló ítélet születik velük szemben, eltilthatják őket szakmájuk gyakorlásától.

Copyright AFP [2010] / Translation Medipress

Gerinctorna

További cikkek
Hozzászólások

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+4, +15 °C
Minimum:
+1, +6 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt a ködök főleg északon, északkeleten tartósan megmaradnak, másutt fokozatosan kisüt a nap, csapadék nem várható.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag