Ebben az országban a legboldogabb az élet

Az eredmények alapján Európa nincs az élmezőnyben, Közép-Amerika viszont nagyon boldog helynek tűnik. Persze az eredményeket nem árt szkeptikusan szemlélni.

Egy minden országra kiterjedő felmérés - Happy Planet Index - alapján évről évre elkészül a világ boldogságtérképe. Az infografikán színek jelölik az egyes országok boldogságindexét, a piros a kevésbé, a zöld a leginkább boldog országokat jelöli. Az eredmények szubjektívek, és korántsem biztos, hogy a legpontosabb képet adják a világról - írja a hvg.hu.
A rangsort adó boldogságindexet kérdőívek segítségével kalkulálják ki, így az eredmény nagyban függ attól, hogy a megkérdezettek tízes skálán mennyire érzik magukat jól lakóhelyükön. A felmérések adatait a várható élettartammal és az adott ország ökológiai lábnyomával kombinálták, így született meg a rangsor, ami egészen szürreális képet fest a világról.

A boldogok igyekeznek pozitív kisugárzású emberekkel barátkozni

A boldogok igyekeznek pozitív kisugárzású emberekkel barátkozni


A toplista élén Costa Rica, Kolumbia és Vietnam végzett. Magyarország a 104. helyen szerepel Fehéroroszország és az Egyesült Államok között - elégé sokkoló felállás. A tízes skálán a magyarok átlagban 4,7-es re értékelték saját boldogságukat, összehasonlításképp ugyanezt a mögénk szoruló amerikaiak 7,2-re becsülték. Hozzá kell tenni, a hatalmas ország területénél fogva jóval nagyobb ökológiai lábnyomot hagy, ez lehet az elsőre meglepő helyezés oka.

Ha további adatokra, térképekre kíváncsi, itt böngészhet.

Mi különbözteti meg az elégedett, boldog embereket azoktól, akik gyakran panaszkodnak és mindent negatívan látnak? Egy felmérés során öt fontos, de apró tényezőt sikerült meghatározni!

A boldog emberek örömmel nosztalgiáznak és csak a kellemes dolgokat idézik fel. Nem rágódnak a negatív élményeken, és képesek arra, hogy a múltbeli sérelmeiket feldolgozzák és elfelejtsék.

A boldog emberek képesek átérezni és "átvenni" mások érzelmeit, és igyekeznek pozitív kisugárzású emberekkel barátkozni. Ha valaki kedvesen mosolyog rájuk, akkor visszamosolyognak és elégedettséget éreznek. A további részletekért kattintson!

Mindent jól tud a köhögésről?

VideóRendelő: Igaz, hogy este 6 után már nem szabad enni?

További cikkek
Hozzászólások

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+5, +10 °C
Minimum:
+1, +6 °C

Hazánkban szombaton délelőtt továbbra is sok lesz felettünk a felhő, de nyugaton helyenként elvékonyodik a felhőzet.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag