Átadták a Béres Egészség Hungarikum Díját

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Civil elismerést kaptak a "mindennapok hősei".

1818 július elsején született Semmelweis Ignác "az anyák megmentője", ezért e jeles nap lett a Magyar Egészségügy Napja. Az idén ezen a napon első ízben adták át a Béres Egészség Hungarikum Díjat. A díjjal azoknak a civileknek és egészségügyi dolgozóknak a munkáját köszönték meg, akik sokat tettek a környezetükben élő emberek egészségéért és a közösségükért. A kitüntetettek jó példával járnak elöl a közösségük egészségének fejlesztése, életkörülményük javítása érdekében.
A Béres Egészség Hungarikum Díjat hagyományteremtés szándékával a Program életre hívója dr. Béres József adta át, a képen a díjazottakkal egy társaságban látható.

A Béres Egészség Hungarikum Díjat kapták:

Balatoni Tamásné, a Magyarmecske Általános Iskola igazgatónője, (a képen a középső hölgy) aki a 350 fős dél-baranyai település valóságos mozgatója: évente szervez fesztivált az iskola diákjainak, ami a különböző szociális kultúrában felnövekvő gyerekek találkozó helye, minden nyáron ingyenes felzárkóztatást tart a környékbeli diákoknak, jótékonysági eseményeket rendez, és egy-egy kollégának szervezett kirándulásba bevonja a környék pedagógusait is.
Dr. Kiss Tóth Emőke, védőnő, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának dékán-helyettese (a képen baloldalt), aki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei védőnőképzés megteremtésének élharcosa, rengeteget tesz a fiatal, leendő védőnők neveléséért, és rajtuk keresztül a csecsemők egészségéért.
Marsiczki Józsefné, a XVII. kerületi Napsugár Óvoda óvodapedagógusa (a képen a jobb oldali hölgy), akinek aranyat érő fejlesztő kezei között több mint 30 éve nőnek fel gyerekek, kiemelten foglalkozik mozgásfejlesztéssel, a problémás gyerekek felzárkóztatásával, valamint alapítványi programok szervezésével.

A díjazottakat a Béres Egészség Hungarikum Alapítvány kuratóriuma választotta ki a hozzá érkezett civil ajánlások alapján. A július elsejei díjátadást jelenlétével megtisztelte Gábor Edina, az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) főigazgatója. Az OEFI a Béres Egészség Hungarikum Program szakmai partnere.

A Béres Egészség Hungarikum Program azért jött létre, hogy Magyarország Európa egyik legegészségesebb nemzetévé váljon. A civil kezdeményezések hálójára építve egy egészségesebb, sikeresebb lét megteremtéséért küzd hazánkban. A program egyik célkitűzése, hogy az öt- és tízezer fős települések életkörülményein, versenyképességén igyekezzék javítani a számukra hirdetett egészségterv-készítő és megvalósításra ösztönző pályázaton keresztül.
A Béres Egészség Hungarikum Programról bővebben a www.beh.hu honlapon olvashat.
Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol

Kapcsolódó cikkek

Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az intim szőrtelenítés veszélyeiSzőrtelenítés

Az intim szőrtelenítés veszélyeiMilyen veszélyeket rejthet magában a csupaszság?

Miért lehet fájdalmas az együttlét? Szexualitás

Miért lehet fájdalmas az együttlét? A jelenség mögött gyakran nőgyógyászati problémák állnak

Frissítse fel a lábait!Lábápolás

Frissítse fel a lábait!Egy hosszú nap után fáradtnak, nehéznek érezte a lábait? Tippünk!

A beteg kutat, segítenünk kell nekiOkosgyógyszer

A beteg kutat, segítenünk kell nekiLimfómánál is életet menthet a józan ész

Életmódtippek aranyereseknekAranyér

Életmódtippek aranyereseknekA legfontosabb: rendszeresség és higiénia

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
+13, +19 °C
Minimum:
+8, +13 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt többnyire erősen felhős lesz az ég, csak kisebb esőre, záporra számíthatunk.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!
GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag