Állatok nevelték fel

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Egy ötéves orosz kislányt hatósági felügyelet alá helyeztek, miután egyedül találtak rá egy kutyákkal és macskákkal teli lakásban, ahol a gyermek utánozta az állatok viselkedését.
Szibéria Tanszbajkál (a Bajkál-tótól keletre lévő) régiójának rendőrsége szerint a kislányt állatokkal elzárva tartották egy koszos lakásban a régióközpontban, Chita-ban, ahol rokonoknál lakott, többek közt apjával és nagyszüleivel.

Larisa Popova, a helyi rendőrségi terület gyermekügyi osztályának vezetőjének elmondása szerint a kislánynál vadállati tulajdonságok alakultak ki. "A gyermek egészségtelen körülmények között élt. Szörnyű szag volt, és sok állat - kutyák és macskák. Minden valószínűség szerint a lányt ezek az állatok "nevelték" fel" - közölte.

A legnagyobb gond az, hogy a vadon nevelkedett gyermekek lehet, hogy soha nem tudnak szocializálódni vagy integrálódni egy normál társadalomba.

"Minden eset egyedi" - közölte Dr. Simpson pszichiátria professzor. "Számos tényezőtől függ: például az életkor az izoláció kezdetekor, a gyermek a vadonban egyedül élt-e, vagy gondozták-e állatok."

A vad gyermekeknek három fő kategóriájuk van:

Azok a gyermekek, akiket családjuk izolál és bebörtönöz egy lakáson belül, vagy egy távoli helyen, mint ebben az esetben is;
A vadonban egyedül túlélő gyermekek;
A feltételezhetően állatok által felnevelt gyermekek.  


Az izoláció vagy a bebörtönzés esetében leggyakrabban a szülők a gyermekkel kapcsolatban szégyent éreznek (törvénytelenség, testi vagy mentális elmaradottság miatt), vagy a gyermeknél súlyos viselkedészavar áll fenn, ami nehézséget jelent a nevelőknek. Egy másik lehetőség, hogy a nevelők mentálisan betegek, vagy érzelmi problémáktól szenvednek.

"Ez az állapot soha nem fordul elő normális, boldog családban" - magyarázta Simpson. "A szülő vagy nevelő speciális történetet kreálva indokolja meg az izoláció, gyakran beépített fenyegetésekkel (ha bárkinek elmondod, börtönbe kerülök és te éhen halsz", vagy "a világ nagyon veszélyes hely és az emberek meg fognak ölni)."

"A vad gyermekeket nehéz tanulmányozni, mert sok esetben nehéz elkülöníteni a tényeket a fikciótól. Számos esetben átverésről volt szó" - közölte Simpson professzor.

Ám vannak csüggesztő igazságok is. "Az izolált, vagy emberi kapcsolatoktól megvont gyermekek nem tanulják meg a normál viselkedési mintázatokat és fejlődésük is valószínűleg súlyosan gátolt." Azoknál a gyermekeknél, akiknek a mozgása be volt határolva, pszicho-szociális törpeség alakul ki. Általában gyors növekedésbe kezdenek, miután eltávolítják őket a szülői házból.

Sokuk neurológiai zavarban is szenved, ám gyakran nehéz igazolni, hogy ez a fájdalmas tapasztalataik eredménye-e. "Egyes esetekben megtanulhatták az állati viselkedést, ami megmagyarázza, hogy az ilyen gyermekek miért nem mosolyognak vagy létesítenek szemkontaktust az emberekkel" - közölte Simpson.

Az állatokkal élő gyermekek gyakran csak bizonyos ételeket esznek meg - például csak 1-2 ételt, amely nem fedezi a tápanyagszükségleteiket. Néha hypertrichózis (nagymértékű szőrösség) is előfordul közöttük.

"Úgy tűnik, bizonyos dolgoknak időkorlátja van, például a nyelvtanulásnak."

A prognózis elég szomorú: az emberi kapcsolatok hiánya a gyermeket egy életre tönkreteheti. Számos ilyen gyermek soha nem tanul meg beszélni vagy normális kapcsolatot teremteni. És hajlamosak fiatalon meghalni.

Kapcsolódó cikkek

Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag