Aki attól fél, hogy elhízik, el is fog

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Azt gondolhatnánk, hogy a tudatosítás az egyik legjobb módja annak, hogy formában maradjunk. Egy új brit kutatás azonban azt állítja: rosszabbat tehet nekünk, ha emlékeztetjük magunkat arra, hogy súlyfeleslegünk van.

A University of Liverpool vizsgálatai megállapították: azok, akik azt hiszik magukról, hogy túlsúlyosak vagy elhízottak, sokkal könnyebben szedik fel a kilókat, mint azok, akik nincsenek ennek tudatában. Mindez azért történik, mert ha valaki elhiszi magáról, hogy túlsúlyos, egyfajta stresszválaszként hajlamos a túlevésre, ami természetesen további elhízáshoz vezethet.
- Az már önmagában igen stresszes dolog, amikor be kell vallanunk magunknak, hogy elhízottak vagyunk, az ennek következtében meghozandó életmódbeli változások sem könnyűek - nyilatkozta a Daily Mailnek Dr. Eric Robinson, a tanulmány társszerzője. - Azt gondolnánk - tette hozzá - hogy ha ezt tudatosítjuk valakiben, akkor emiatt sokkal könnyebben kezdenek el átváltani az egészséges életmódra.

Könnyebben elhízhatunk, ha stresszelünk a túlsúly miatt

Könnyebben elhízhatunk, ha stresszelünk a túlsúly miatt


Egy gén felel a leküzdhetetlen étvágyért

Amerikai tudósok szerint egy hibás génváltozat hatására éreznek egyesek leküzdhetetlen vágyat az evésre és bizonyos ételek választására. Olvass el a részleteket!

Ennél azonban sokkal fontosabb a társadalom által rájuk nyomott szégyenbélyeggel foglalkoznunk. Ennek hatására ugyanis sokkal nagyobb kihívásokkal kell szembenézniük, beleértve a saját testképükkel kapcsolatos problémákat. Szerencsére ez egy olyan dolog, amelyről beszélhetünk és amelyet akár meg is változtathatunk. Ennek kulcsa az, hogy az emberek ne érezzék azt, hogy a túlsúly bármilyen szempontból borzasztó lenne.

Az International Journal of Obesity szaklapban publikált tanulmány mintegy 14 ezer brit és amerikai felnőtt esetében vizsgálta, hogyan képesek felmérni saját testsúlyukat és mindezt pontosan teszik-e vagy sem, illetve ezek után hogyan változik testsúlyuk. A leghosszabb brit kutatás 23 éves koruktól 45 éves korukig követte a résztvevőket, a rövidebbek 7-10 éves időtávot vizsgáltak csak. A kutatásokat más egyetemek is reprodukálták, a University of Stirling és a University of California eredményei pedig ugyanazt mondják: akik azt hiszik, hogy túlsúlyosak, stresszesek lesznek a gondolattól, ami miatt többet kezdenek enni és emiatt elhíznak.

Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag