Dohányzásról leszoktató program

Kövessen minket!

A Munkahelyi dohányzásról való leszokást segítő trénerképzés nevű program első foglalkozását szerdán, március 14.-én tartja dr. Urbán Róbert, az ELTE Személyiség és Egészségpszichológiai Tanszékének docense délelőtt 10 és 16:30 között Budapesten, a VI. kerület Izabella u. 46. sz. alatt. A képzés további "munkanapjai": március 21-én és április 4-én lesznek.
A leszoktató program három szakaszra bontható: a változtatásra való előkészület periódusára, a cigaretta letételének kiemelt napjára, valamint a dohánymentesség fenntartásának szakaszára.
A nemzetközi gyakorlatban már tesztelt elemeket tartalmazó program magasabb leszokási arányt ér el, mint az a kontroll-csoport, ahol a résztvevők nem kapnak szakszerű támogatást. Az egyéni foglalkozással szemben a csoportos program előnye, hogy a csoporttagok erős támaszt tudnak nyújtani egymásnak, ezért eredményesebbek, mint az önsegítő programok, értelemszerűen itt nagyobb a költséghatékonyság is.
Az otthoni munkára is nagymértékben alapozó programban kizárólag a leszokásra motivált személyek vesznek részt. A trénerek feladata, hogy fejlesszék a szenvedélybeteg egyének problémamegoldó készségét és az önkontroll stratégiáit. A dohányzást kiváltó helyzetekkel, ingerekkel való megküzdésre készítik fel őket, miközben erősítik a résztvevők motivációját a visszaesés megelőzésére, a végleges leszokás, a tartós "füstmentesség" elérésére. A stressz kezelésének egyszerű módszereit mutatják be a visszaesés megelőzése érdekében, segítséget nyújtanak a társas támasz kialakításában, ezért a dohányzást az általánosabb életmódváltozás-változtatás keretében tárgyalják - foglalja össze az OEFI ismertetője a program lényegét.
(MTI-Panoráma)
Mindent jól tud a köhögésről?

VideóRendelő: Igaz, hogy este 6 után már nem szabad enni?

További cikkek
Hozzászólások

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+5, +10 °C
Minimum:
+1, +6 °C

Hazánkban szombaton délelőtt továbbra is sok lesz felettünk a felhő, de nyugaton helyenként elvékonyodik a felhőzet.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag