Dohányvád egy diákvezető ellen

Kövessen minket!

Eljárásbeli szabálytalanságoktól a tiltott helyen való dohányzásig számos ok miatt fegyelmit indított a Szegedi Tudományegyetem vezetése az intézmény hallgatói önkormányzatának elnöke ellen.
- Túl nagy a felhajtás - így indokolta dr. Újvári József, a szegedi jogi kar adjunktusa, hogy a kijelölt fegyelmi bizottság elnökeként szerdán miért rendelt el zárt tárgyalást a Török Márk, az egyetemi hallgatói önkormányzat (EHÖK) elnöke ellen indított eljárásban. Újvári hozzátette: a fegyelmi bizottság egyik tagja két névtelen telefont is kapott - arra akarták rávenni, hogy ne vegyen részt a tárgyaláson.
A Török Márk ellen indított eljárás indokait az EHÖK közleményben hozta nyilvánosságra. Ebben egyebek mellett az áll, hogy Török az egyetemi sportközpont vezetőjével emberi méltóságot és személyiségi jogokat sértő módon viselkedett, egy számla aláírásának megtagadásával próbált előnyöket kikényszeríteni, ezzel megsértette az egyetem érdekét és jó hírét, az intézmény szabályzatát figyelmen kívül hagyva intézkedett a szociális ösztöndíjra való jogosultság megítélésében, engedélyek nélkül rendelt el felújítási munkálatokat a bölcsészkaron, s többszöri felszólítás ellenére is tiltott helyen dohányzott.
Az év eleje óta EHÖK-elnök Török jelenleg másodéves a jogi karon, emellett elsőéves történész. Miután nyilvánosságra került a fegyelmi eljárás híre, kedden a rektori hivatal előtt sajtótájékoztatón fejtette ki álláspontját: mindenben szabályosan járt el. Úgy véli, a kifogásolt számla kifizetésének megtagadásával a hallgatói önkormányzat csak egyetértési jogát gyakorolta, az ösztöndíjak megállapításának helyességét pedig az egyetem is elismerte, hiszen kiutalta a pénzt. Azt is mondta, hogy a felújított bölcsészkari helyiség egy pince, ami két éve a hallgatói önkormányzat kezelésében van. Kijelentette: nem dohányzott tiltott helyen. Török közölte: bizalmi szavazást kért maga ellen, a hallgatói önkormányzat tagjai 32 igen és 6 tartózkodás mellett kiálltak mellette.
Az egyetem közleményben ítélte el, hogy a hallgató az eljárás keretein kívül bizonygatja igazát. Keczer Gabriella szóvivő azt mondta: tételesen cáfolni tudnák Török kijelentéseit, de nem bocsátkoznak nyílt vitába, a történtek elbírálását a fegyelmi bizottságra hagyják. Megjegyezte: tisztességtelennek tartják, hogy Török a vizsgálatot a hallgatói autonómia elleni támadásként állítja be.
Ha a bizottság elmarasztalja Török Márkot, a hallgatót figyelmeztetéssel, megrovással, ösztöndíjelvonással, a tanulmányok folytatásától való átmeneti eltiltással vagy kizárással szankcionálhatja. A döntés ellen az érintett fellebbezhet, végső esetben bírósághoz fordulhat. A szerdai zárt tárgyalás ötórás volt, a bizottság tanúkat hallgatott meg, s péntekre napolta el az ülést.

Gerinctorna

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Aktuális
A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaDaganatos betegségek

A rák tünetei, amikre nem figyelünk odaJó néhány testi tünetnek nem tanúsítunk túl nagy jelentőséget

Az alvással így manipulálhatnak minketAlvás

Az alvással így manipulálhatnak minketMi történik velünk, ha nem alszunk?

A szemszárazság enyhítéseSzemszárazság

A szemszárazság enyhítéseMilyen kezelési lehetőségek állnak rendelkezésre?

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreKegel-gyakorlat

Kegel-gyakorlat férfiaknak: lépésről lépésreLássuk, hogyan végezhetik el a férfiak a hasznos tréninget!

Ételek nátha és megfázás ellenNátha

Ételek nátha és megfázás ellenAz ősz és a tél hagyományosan a megfázás és nátha időszaka is

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
+10, +18 °C
Minimum:
+5, +10 °C

Hazánkban kedden délelőtt keleten változóan, nyugaton erősen felhős lesz az ég ott elszórtan kisebb eső, zápor kialakulhat.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag