Anglia legfiatalabb nagyivói még csak 11 évesek

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

Egy új angliai kutatás sokkoló eredménye szerint, már sok 11 éves is rendszeresen fogyaszt alkoholt. A tanulmányból az is kiderült, hogy a 15 évesek egyharmada itta már le teljesen részegre magát, és a megkérdezettek mindössze nyolc százaléka nem fogyasztott még sosem alkoholt.

Hogy gátat szabjanak ennek a veszélyes irányzatnak, iskolai csoportokat hoztak létre, ahol kifejezetten az alkoholproblémákkal foglalkozó védőnők a rendőrséggel, a próbaidőn levőket foglalkoztató szervezetekkel és a tűzoltósággal együttműködve szállnak harcba az egyre fiatalabbak közt terjedő rendszeres ivászat ellen. Portsmouth, ahol a fiatalok közt nagyon elterjedt az alkoholfogyasztás, már alkalmaz egy alkoholproblémákra specializálódott iskolai védőnőt, Suzanne Moore-t, aki középiskolás gyerekekkel fog foglalkozni. "A feladatom segíteni a fiatalokat, hogy változtatni tudjanak életmódjukon. Nem az a cél, hogy megmondjam nekik, mit tegyenek, sokkal inkább arra kell odafigyelnem, mihez van nekik igazán kedvük" - idézte őt a Daily Express.  "Megpróbáljuk megmutatni nekik, hogyan állhatnak ellen a csordaszellemnek, aminek látszólag jelentős szerepe van a nagyon fiatal gyerekek rendszeres alkoholfogyasztásában. A kisgyerekek azonban legtöbbször otthon isznak alkoholt, ahol túl könnyen hozzájutnak, így a szülőket is be kell vonnunk a beszélgetésbe. A nagyobbakkal pedig az ésszel történő ivásról kell beszélgetni és arról, milyen összefüggés van a lerészegedés és a tinédzserkori terhességek között" - nyilatkozta Laura Tollerton, egészségügyi dolgozó.
Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag