Alkoholellenes klubok nemzetközi konferenciája Győrváron

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  InforMed

Győrvár, 2007. szeptember 21. (MTI) - A szenvedélybetegségek, az alkoholizmus, a drogfüggőség és a játékszenvedély a témái annak az ötnapos nemzetközi konferenciának, amelynek résztvevői pénteken a Vas megyei Győrváron tanácskoztak.
Fekécs Imre, a Magyarországi Alkoholellenes Klubszövetség (AE) főtitkára az MTI-nek elmondta: tíz országból érkeztek résztvevők a konferenciára, amely egyben a magyarországi alkoholellenes klubok 25. jubileumi országos konferenciája is.
Magyarországon több mint 2,5 millió embert érint közvetve vagy közvetlenül a szenvedélybetegségek, az alkoholizmus problémája, az egészségügyben és szociális szférában azonban elsősorban csak a 600-650 ezer alkoholbeteggel foglalkoznak. Csak őket akarják kezelni, pedig a legtöbb esetben a szenvedélybetegek közvetlen hozzátartozói, családjai is segítségre szorulnának" - mondta.
Hozzátette: éppen ezért nemzetközi konferenciájuk középpontjába a szenvedélybetegségekkel érintett családok helyzetének javítását állították.
Fekécs Imre szerint a Magyarországon működő önsegélyező klubrendszert Európában is pozitív példaként említik.
Mint hangsúlyozta: önsegítő szervezeteik országosan nagyon eltérő támogatást kapnak működésükhöz, van, ahol az önkormányzatok jelentős támogatást nyújtanak, de van, ahol szinte támogatás nélkül, önerőből tartják fenn a klubokat.
Az AE főtitkára szerint a több napos konferenciával is fel szeretnék hívni a figyelmet tevékenységükre, amelynek nemzetközi elismerését jelenti, hogy az Alkoholbetegek Önsegítő Közösségének Európai Szövetsége (EMNA) a rendezvényt nemzetközivé minősítette.
Elmondása szerint a konferenciasorozat szombaton Zalaegerszegen folytatódik, ahol tíz ország szakemberei folytatnak megbeszéléseket az Európai Unió szenvedélybetegségek elleni stratégiájáról és az ezzel kapcsolatos magyarországi tennivalókról.

Kapcsolódó cikkek

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag