A koedukált kollégiumokban gyakrabban isznak

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

A koedukált szállásokon elhelyezett egyetemisták között 2,5-szer gyakoribb a mértéktelen alkoholfogyasztás, mint az egynemű szállókon - áll egy új amerikai tanulmányban.

Az 500 amerikai diák részvételével zajlott kutatásban azt találták, hogy a koedukált szállók lakóinak több mint 40 százaléka számolt be hetenként ismétlődő mértéktelen italozásról, szemben az egynemű szállókon tapasztalt 18 százalékkal.

"Az intézmények vezetői nagy figyelmet fordítanak az alkohollal kapcsolatos nehézségekre, ezért fontos, hogy az elszállásolásuk körülményeit ebből a szempontból is vizsgálják" - mondta Jason Carroll, a Bringham Young Egyetem tanára, a kutatás egyik vezetője.

Felmerül a jogos kérdés, vajon létezik valamiféle kiválasztódási folyamat az elszállásolás módjának megválasztásakor az antialkoholisták és a "bulizósok" között? A kutatók szerint nem ez a helyzet. A kollégiumok vezetői azt feltételezik a jelentkezőkről, hogy inkább a koedukált szállókat részesítik előnyben, bár felajánlják nekik az átjelentkezés lehetőségét, ha van hely egynemű szállókon, de nagyon kevesen élnek ezzel. A legtöbben, akik ilyen szállón laknak, azért teszik, mert a koedukáltakban már nem jutott nekik hely.

Mivel a vizsgálat során rengeteg adatot gyűjtöttek, a kutatók a mértéktelen italozásra hajlamosító egyéb tényezőket is elemezték (többek között kor, nem, vallás, személyiségjegyek és párkapcsolat megléte), de egyelőre nem sikerült más különbséget találniuk a gyakran és a ritkábban ivók között.

Kapcsolódó cikkek

Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag