A bőr heveri ki legnehezebben a másnaposságot

Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

A másnaposság egy mérgezéses állapotból való lábadozás, amely sokkal tovább tart, mint az a jelenség nevéből következik. Nem csak másnap van baj, hanem hetekig.

A másnaposság valódi rémálom. Az ember nem csak a borzalmas kinézetével és közérzetével szembesül, de visszaemlékszik az előző esti ballépéseire (a kognitív disszonancia piszokul fáj), a feleslegesen elköltött pénzre (ez is nagyon kellemetlen, mert többnyire másra is jó lett volna), és még bele sem gondol, hogy igazán a bőrének cserdített oda a legkeményebben.
A bőr nem csak az alkohol miatt készül ki, hanem a görbe esték egyéb hatásai (az elfogyasztott pizzák, chipsek, zsíros és cukros ételek a cigarettafüst stb.) is közrejátszanak benne, hogy akár 30 napra is szüksége van, mire ismét korábbi önmaga lehet. Ha ebben az időszakban újabb inzultus éri a negatív hatás halmozódik.
A bőr heveri ki legnehezebben a másnaposságot

A bőr heveri ki legnehezebben a másnaposságot


A bőr a testünk legnagyobb szerve, amelynek komoly szerepe van a szervezet detoxikálásában, a mérgek egy részét ugyanis kiizzadjuk. Minden alkalommal, amikor alkoholt iszunk (amely nem más, mint egy hepatotoxin, azaz májkárosító méreg), tulajdonképpen erősen igénybe vesszük a bőrünket. Részben mert az alkohol vízelvonó tulajdonsága csökkenti a bőr rugalmasságát, s végül (elsősorban az arcbőr) petyhüdtté válik, a szemek alatt táskák jelennek meg. De a legtöbb bőrtünet másodlagos, a májkárosodás (elzsírosodás, gyulladás, zsugor) következménye.
Továbbá a vitaminfelszívódási nehézségek is nyomot hagynak a bőrön, ami részben a májbetegségek, továbbá a gyomor- és a bél nyálkahártyáján kialakuló problémáknak a következménye.

A kialakult alkoholizmus visszaesésekkel gyógyuló betegség. Megelőzni fokozatos kialakulása és a velejáró problématagadás miatt nagyon nehéz. A prevenciót nehezíti, hogy mi, magyarok - sajnos - alkoholizáló társadalomban élünk. Részletek!

A súlyos bőrtünetek kialakulásához persze rendszeresen kell alkoholizálni. S ha úgy vesszük a másnaposság ebből a szempontból akár hasznos is lehet a bőrnek (és az egész szervezetnek), hiszen aki emlékszik rá, lehetőleg elkerüli e felettébb kellemetlen állapot megismétlődését.
Forrás: mirror.co.uk
Ha kérdése van ebben a témában, kérdezzen szakértőnktől!

Dr. Mihranian Hermon
belgyógyász, addiktológus
Kérdezek tőle

Szakértőink által már megválaszolt kérdések:Kérdezzen Ön is!

30061

További belgyógyász magánrendelésekért kattintson!

Aktuális
Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Biohasonló gyógyszerekBiológiai terápia

Biohasonló gyógyszerekMennyire hasonló a biohasonló?

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Új rákellenes gyógyszerekonkológia

Új rákellenes gyógyszerekAz EU országai közül Magyarországon a legmagasabb a daganatos megbetegedések okozta halálozási arány

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag