Könnyebben be lehet tartani a speciális diétákat

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Hétféle betegség étrendjéhez alkalmazkodó diétás menük - onkológiai, cukorbeteg, szív- és érrendszeri, köszvényes, lisztérzékeny, epe és reflux - változatos, ízekben gazdag kínálatával indul a "Medirest - diétaotthonra" szolgáltatás.

Az egyszerűen hozzáférhető, otthoni étkezési szolgáltatás mögött, több éves gasztronómiai fejlesztés, és az étrendekkel szemben támasztott dietétikai elvárásoknak való megfeleltetés áll. Ennek köszönhető, hogy a Magyarországon leggyakrabban előforduló, azon betegségekben érintettek - melyek kialakulása egyebek mellett, a helytelen életmódra és táplálkozásra vezethető vissza - mostantól otthonukban, munkahelyükön is hozzájuthatnak a számukra előírt étrendhez alkalmazkodó jóízű ételekhez.
"Kórházi étkeztetésben szerzett 10 éves tapasztalatunk azt mutatta, hogy a betegeket folyton azzal szembesítik, miről kell részben, vagy teljesen lemondaniuk. Innen jött a gondolat, hogy jó lenne megtalálnunk, mit kínálhatunk a kivont ízek, alapanyagok helyett" - mondta az Eurest Kft. ügyvezető igazgatója, Nyerges János.

A diétás protokolloknak való megfelelést az OÉTI - Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet - ellenőrzi. A nagy múltú szakmai intézet a garancia arra, hogy a jóízű ételek az összes vonatkozó táplálkozástudományi elváráshoz igazodnak.

"Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet örömmel nyújtott támogatást, az étrendekhez alkalmazkodó menükínálat kifejlesztéséhez" - mondta Dr. Martos Éva főigazgató. "Az Intézet egyik küldetése, hogy minden olyan kezdeményezést támogasson, amely akár közvetett módon hozzájárul a lakosság egészségi állapotának, életminőségének javulásához. A mi feladatunk volt, hogy kialakítsuk azt azokat az előírásokat amelynek az egyes étrendekbe tartózó ételeket meg kell feleltetni, és ellenőrizzük azok betartását."Az Intézet munkatársai több mint ezer étel receptúráját vizsgálták meg, és részt vesznek az ételek kóstolásán is. Az étrendek alapvetően az egészséges táplálkozási ajánlásnak felelnek meg.

A "Medirest - diétaotthonra" újragondolt diétás ételeihez a házhoz szállítás kényelmével juthatnak hozzá Budapest nyolc (a V., VI., VII., VIII., IX., XI., XII. és XVIII.) kerületének lakói és az ott dolgozók. A hiánypótló szolgáltatás sikere esetén területi bővítés várható. Aki nem találkozna a hétféle étrend menükínálatát bemutató ételrendelő leporellóval a környezetében, tájékozódhat, illetve rendelhet a szolgáltatás honlapjáról is.
Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

32456

Orvos válaszol
Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isCukorbetegség

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isAz utóbbi 12 évben megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon

	Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?Édesítőszerek

Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?A tudatosan táplálkozók számára is jó választás

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

BokarándulásSérülések

BokarándulásEzért kell komolyan venni!

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+22, +27 °C
Minimum:
+10, +16 °C

Hazánkban hétfon délelőtt az ország nagy részén kevés felhő zavarja majd a sok napsütést, felhősebb tájak inkább csak keleten fordulhatnak elő.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag

Cukorbetegek közössége
Cukorbetegek közössége

A Cukorbetegek közösségébe szeretettel várunk minden cukorbeteget, családtagot és a téma iránt érdeklődőt.