Megmozdultak az egyészségügyi cégek - adományok a vörösziszappal sújtottaknak

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Az Egis Nyrt vezetését és munkatársait mélyen megrendítette az a sok megpróbáltatás és veszteség, amit a környezeti katasztrófa által sújtott terület lakossága kénytelen átélni ezekben a napokban.

Tpp

További információk a vörösiszap-katasztrófáról: www.vorosiszap.com

A vállalat azonnali segítségnyújtásként felajánlotta Devecser város iskolájának és polgármesterének, hogy teljes körű ellátással vendégül lát 100 gyermeket az őket kísérő pedagógusokkal együtt az Egis Zamárdi üdülőjében.

Az időpontot a devecseriek határozhatják meg és természetesen az oda-vissza szállítás sem róna semmilyen terhet rájuk. Előzetes terveink szerint az iskola tanulóit kísérő pedagógusok időszakos tehermentesítése is megoldható gyermekprogram-szervező animátorok segítségével - közölte a Házipatika.com-mal Menthy Mariann az EGIS Nyrt. kommunikációs osztályának főosztályvezetője.

Háttér

A vörösiszap egészségügyi hatásairól olvashat Horror: lúgáradat című cikkünkben.


Üdülőnk befogadóképessége maximum 110 fő, ezen belül az iskola fogja eldönteni, hogy kíván-e élni a felajánlott lehetőséggel, és ha igen, kik és mikor utazzanak Zamárdiba - tette hozzá.

Szintén friss hír, hogy egymillió forintot adományoz a B. Braun cégcsoport vörös iszap katasztrófa áldozatainak megsegítésére.

A multinacionális B. Braun vállalat magyarországi cégcsoportja mintegy 1500 munkatársával a magyar egészségügyi piac egyik meghatározó szereplője. Az orvosi eszközök fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével, és egy országos dialízishálózat működtetésével foglalkozó cégcsoport egymillió forint azonnali átutalását kezdeményezi a vörös iszap katasztrófa áldozatainak megsegítésére létrehozott Nemzeti Kármentő Alap javára.
Horn Péter vezérigazgató elmondta, hogy katasztrófahelyzetben kiemelten fontos a társadalmi összefogás. "A támogatás soron kívüli átutalása a felelősségteljes vállalati magatartás része, amely cégünk működésének alapja. Bízunk benne, hogy az összefogásnak köszönhetően az iszapkárosult térség helyzete mielőbb megnyugtatóan rendeződhet" - tette hozzá.

Helyzet

Még mindig ötvenen vannak kórházban a vörösiszapömlés miatt, a sérültek közül többen még mindig súlyos, illetve életveszélyes állapotban vannak.


A Magyar Gyógyszerészi Kamara tagjai között pénzadományokat gyűjt, amelyet - az érintett települések önkormányzatainak bevonásával - a gyógyszerellátás helyreállítására és az emberek megsegítésére fordítanak. A Győr megyei patikusok gyógyszerészi hálózatot alakítottak ki, amely a kitelepített lakosok tájékoztatását szolgálja, a gyógyszerészek pedig minden nap egyórás tanácsadást is vállaltak - közölte az MTI.

A 1749-es segélyvonalon eddig 130 millió forint gyűlt össze, de a többi között jogi tanácsadással és szállodai elhelyezéssel is próbálnak segíteni a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak.
Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol
Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isCukorbetegség

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isAz utóbbi 12 évben megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon

	Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?Édesítőszerek

Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?A tudatosan táplálkozók számára is jó választás

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

BokarándulásSérülések

BokarándulásEzért kell komolyan venni!

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Hidegfront

Maximum:
+18, +26 °C
Minimum:
+14, +20 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt a Tiszántúlon a vékonyabb felhőzet mellett némi napsütésre is számíthatunk, másutt erősen felhős, borult lesz az ég.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge, közepes

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag