EU: Egy jövőbeli egészségügy esélyei és kihívásai

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Miután az egészség témáját az utóbbi évben kizárták az EU szolgáltatási irányelvéből, az Európai Bizottság most először speciális szabályozásokat készít elő az egészségügyi szolgáltatásokra.
Ennek a kezdeményezésnek a célja biztos, hatékony és minőségileg értékes egészségügyi rendszerek a tagállamokban.
Az Európai Bizottság szeretné erősíteni a kooperációt, kiépíteni a koordinációt és egyidejűleg biztosítani, hogy az egészségügy terén átveszik a közösségi jogot.
Az egészségügyi szolgáltatók számára ezek a közösségi szabályozások erős befolyást fognak gyakorolni a napi munkájukra. A betegek, de a szolgáltatók mobilitása révén is a tagállamok egészségügye egyre szorosabbá válik. Az új ellátási formák és az új technológiák ezt a folyamatot fel fogják gyorsítani. A gasteini European Health Forum (EHFG), amely Ausztriában Bad Hofgasteinben van okt. 3-tól 6-ig, az  utolsó alkalmat nyújtja a vezető szakértőkkel az EU-ból és a tagállamokból, hogy ezt a fontos témát más érintettekkel megvitassák, mielőtt az Európai Bizottság javaslatait előterjeszti a közösségi intézkedésekre.
Az EHFG 10 eredményes évre tekint vissza, amelyekben Gastein mindig az a hely volt, amelyen a politika, az igazgatás, a gazdaság az ipar és a tudomány képviselői találkoztak, hogy az egészségpolitika aktuális témáit nyíltan és konstruktívan megvitassák. A Forum ezzel minden évben hozzájárul egy jövőképes európai egészségügy kialakításához.
A tagállamok közötti jobb ellátási feltételek és a jobb ellátási minőség, amint azt az Európai Bizottság fejleszteni szeretné, különösen a krónikus beteg emberek javára szolgálnak. Az ezévi EHFG egyik témasúlypontját a krónikus betegek képezik. Bemutatják a tagállamokban a krónikus ellátás fennálló modelljeit, különös figyelemmel a diabétesre és az idősebb emberek speciális szükségleteire. Különösen a fókuszban lesznek az olyan témák, mint az integrált ellátás, a hosszú idejű ellátás és a prevenció.
Egy további workshop az EU három elnökségének (Németország, Portugália és Szlovákia) céljait és eredményeit fogja bemutatni. Más rendezvények az egészségügyi rendszerek teljesítményére, az elektronikus egészségügyi dokumentációra és a rákbetegségek kezelésére koncentrálnak.
Magasrangú politikai képviselőket várnak, mint az osztrák szövetségi kancellár, Kyprianou EU biztos, valamint számos egészségügyi minisztert és sok egészségügyi szakértőt.
Tízéves fennállása alkalmából az EHFG ezévben először adja ki az European Health Awardot. E díjnak a célja egy európai jelentőségű egészségpolitikai kezdeményezés jutalmazása, amely kimutathatóan segített az egészségügyben a kihívásokkal megküzdeni. A zsűri tagjai egyebek között az európai képviselők.
Management & Krankenhaus, 2007, 0, 9, 20.
(Tömörítvény)
Kövesi Ervin
(2007.09.28. 09:22)
Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol
Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isCukorbetegség

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isAz utóbbi 12 évben megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon

	Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?Édesítőszerek

Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?A tudatosan táplálkozók számára is jó választás

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

BokarándulásSérülések

BokarándulásEzért kell komolyan venni!

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+29, +35 °C
Minimum:
+15, +20 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt észak felől átmenetileg csökken a felhőzet, többfelé kiderül az ég.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag