Egyedülálló műtéti eszközöket kapott a Péterfy Sándor utcai Kórház gyermektraumatológiája

Kövessen minket!

Új, felszívódó műtéti implantátumokat kapott a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház Rendelőintézete és Baleseti Központja, amelyekkel lényegesen gyorsabban és fájdalommentesebben gyógyulhatnak a súlyosan sérült kisgyerekek. A K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program 2 millió forint értékben adott a kórháznak speciális eszközöket. Magyarországon most először használhatnak felszívódó csavarokat, például a törött végtagok rögzítésére. Miután a csont összeforr és a rögzítésre már nincs szükség, a csavar nyomtalanul eltűnik, ezért a balesetet szenvedett gyermekeket nem kell újra műteni, hogy kivegyék az implantátumokat.

"A K&H gyógyvarázs program segítségével most olyan eszközt hozunk a kórháznak, amellyel az orvosok szinte csodát tehetnek. Büszkék vagyunk rá, hogy segítségünkkel Magyarországon először alkalmazzák ezeket a forradalmi újdonságot jelentő felszívódó implantátumokat" - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs igazgatója.

Törések I.

Törések I.
"Az országban nálunk működik az egyetlen önálló gyermektraumatológiai osztály. Az egész ország területéről érkeznek hozzánk olyan balesetet szenvedett gyermekek, akik ellátásához nálunk biztosíthatók a megfelelő feltételek. Súlyos töréseknél nem elég gipszelni, a törött csontokat műtét során kell helyreállítani, fémdrótok és csavarok segítségével. A csontok gyógyulását követően a fémrögzítőket egy újabb műtéttel kell eltávolítani. Ez nemcsak azt jelenti, hogy másodszor is altatni és vágni kell, hanem ilyenkor sok esetben vésnünk kell a csontot, mert az nagyon könnyen ránő a fémekre. Előfordul, hogy csak úgy tudjuk kivenni a fémcsavart, ha megsértjük a növekedési porcot is. Ez a későbbiekben komoly problémát okozhat, hiszen abban a végtagban a sérült csont nem tud tovább nőni, és így a végtag rövidebb lesz, mint a másik. A pályázaton elnyert felszívódó műanyag implantátumok szükségtelenné teszik a második műtétet, a gyerekeket nem kell ismét kórházba fektetni, altatni, nem lesz újabb vágás és fájdalom. És természetesen a növekedési porc is érintetlen marad. Ez az eljárás egyedülálló Magyarországon, és nagyon boldogok vagyunk, hogy mi használhatjuk először" - mondta dr. Kassai Tamás, a Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor utcai Kórház Rendelőintézet és Baleseti Központ gyermektraumatológiai osztályának osztályvezető főorvosa.

"Már hét éve folytatjuk azt a gyakorlatot, hogy ügyfeleink karácsonyi megajándékozására szánt összeget is kórházak, mentőállomások műszerbeszerzésére fordítjuk. A mostani alkalommal összesen 8 millió forint értékben adunk át eszközöket három gyermek-egészségügyi intézmény számára. A K&H gyógyvarázs program nevében tavaly karácsonykor is megkértük ügyfeleinket és munkatársainkat, szavazzák meg, hogy a szakmai zsűri által javasolt intézmények közül, melyik milyen mértékben részesüljön a segítségből. Ezáltal az ügyfeleink és munkatársaink is a program aktív részeseivé váltak" - tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

Animáció: HáziPatika.com
Mindent jól tud a köhögésről?

VideóRendelő: Igaz, hogy este 6 után már nem szabad enni?

További cikkek
Hozzászólások

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+5, +10 °C
Minimum:
+2, +7 °C

Hazánkban pénteken délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, helyenként alakulhat ki kisebb eső.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag