Daganatos gyerekek mondtak köszönetet

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Díjat kapott egy nővér, egy orvos és egy onkológiai osztály elhivatott munkájáért azoktól, akik az életüket, gyógyulásukat köszönhetik nekik.

A Démétér Díj néven alapított elismerést most osztották ki először, de a szervezők szívből remélik, hogy ezentúl évente átadhatják ezt a "nem szakmai" köszönetnyilvánítást, mely - egy cég jóvoltából - pénzjutalommal is jár.

A díjazottakra betegek és hozzátartozóik tettek javaslatot, és a majdnem száz ajánlásból független zsűri választotta ki az idei díjazottakat.

Orvos kategóriában Bartyik Katalin, a Szegedi Gyermekklinika Hemato-onkológiai osztályának osztályvezető főorvosa vehette át a díjat, a szakápolók közül Hofrics Istvánné (Böbe néni) a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Ambulancia ápolónője kapta az elismerést, a kórházi osztályok kategóriában pedig a SOTE II. számú Gyermekklinikájának Hematológiai osztálya vehette át a díjat.

A legtöbb ajánlás az ország keleti részéről és Budapestről érkezett. A szakápolói kategória díjazottjáról, Hofrics Istvánné Böbe néniről az derült ki a díjátadó ünnepségen, hogy minden gyerek a bizalmába fogadja, még a legrettegettebb vérvételt is elviselik, ha ő végzi.

Az orvos-kategória díjazottjának munkáját jól példázza, hogy nemrég 18. születésnapján felhívta egykori betege, és megköszönte neki, hogy megélhette ezt a napot.

A kórházi osztályok közül nyertes SOTE II. számú Gyermekklinikájának Hematológiai osztályának vezetője a kitüntetés átvételekor azt mondta, hogy bár ez nem szakmai díj, mégis kissé szakmai, hiszen csupán szép szóval és simogatással nem lehet meggyógyítani egy daganatos gyermeket.
A fotón a díjazottak láthatóak balról jobbra:Hofrics Istvánné, Bartyik Katalin és a SOTE II. számú Gyermekklinikájának Hematológiai osztályának képviselői.

Az orvos kategória díjazottja félmillió, a szakápoló 300 ezer, a kórházi osztály pedig egymillió forintot kapott a Démétér Díj mellett.
A díjat az a Démétér Alapítvány alapította, amely létrehozta és működteti a Szent László kórház területén azt a hatlakásos apartmanházat, melyben a csontvelő-átültetésre szoruló gyerekek családjai lakhatnak ingyenesen a kezelés hónapjai alatt.

Kéky Kira
Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol
Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isCukorbetegség

Az álmok valóra válnak. Cukorbetegként isAz utóbbi 12 évben megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon

	Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?Édesítőszerek

Kiknek jók az energiamentes édesítőszerek?A tudatosan táplálkozók számára is jó választás

Ez történik, ha átvilágítanakArctisztítás

Ez történik, ha átvilágítanakMelyik képalkotó eljárás miben segít?

BokarándulásSérülések

BokarándulásEzért kell komolyan venni!

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+29, +35 °C
Minimum:
+15, +20 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt észak felől átmenetileg csökken a felhőzet, többfelé kiderül az ég.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes, erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag