BioCamp - lehetőségek tábora fiatal biotechnológusoknak

Kövesse a HáziPatika Facebook oldalát!

Negyven fiatal tudóst hív meg Bázelbe a Novartis Svájcból és Európa más országaiból, hogy gyógyszeripari és biotechnológiai eljárásokkal ismerkedjenek meg. Magyarországot a vállalat támogatásának köszönhetően az Országos Tudományos Diákköri Konferencia biotechnológiai tagozatának legjobbjai képviselhetik majd.

A BioCamp a Novartis Biotechnológiai Tábor (Novartis Biotechnology Leadership Camp) rövid elnevezése, amelyet a cég 2004 óta szervez meg ázsiai országokban, illetve az európai kutatás fellendítése érdekében 2007 óta Euro-BioCamp néven 40 európai diák részvételével új kezdeményezéssel is bővült a program. Az esemény a vállalat bázeli központjában zajlik, ami lehetővé teszi, hogy a diákok meglátogassák a gyógyszergyár első számú kutatási intézményét, a helyszínen betekintést nyerjenek a kutatók munkájába, első kézből kaphassanak információkat a legújabb biotechnológia fejlesztésekről, és közvetlen közelről megismerhessék a vállalat biotechnológiai laboratóriumainak működését - olvasható a cég közleményében.

A háromnapos szemináriumon a biotechnológia gyakorlati oldalát igyekeznek közelebb hozni a tehetséges fiatalok kiválasztott csoportjához. Alkalmuk nyílik találkozni a vállalat biotechnológiai szakembereivel, akik hasznos információkkal látják el a résztvevőket a legújabb fejlesztésekről, trendekről és kutatási irányokról. A program során lehetőségük nyílik megismerkedni más országokból érkező, biotechnológiát tanuló vagy ezen a területen tevékenykedő diákokkal, információt cserélhetnek az egyes országokban zajló szakmai tevékenységről, illetve csapatokba osztva esettanulmányokon dolgoznak, melyeket a program végén szakemberek értékelnek. A diákok közös és egyéni munkáját folyamatosan - monitorozzák a három nap alatt, a legkiválóbbak pedig továbbjuthatnak a nemzetközi BioCamp-re (2009 október, Cambridge, US), melynek célja a globális párbeszéd, továbbképzés és tudományos vita fejlesztése, valamint az innováció és az előrejutási lehetőségek erősítése.

A Biotechnológiai Tábor tehát a szakmai fejlődés lehetőségét, a globális gondolkodásmód és szakmai kapcsolatrendszer kialakítását kínálja a kiválasztottaknak, ugyanakkor a diákok ízelítőt kapnak a biotechnológia gyakorlati oldalából.

A Novartis Hungária Kft. harmadik éve delegál magyar diákokat a BioCamp-re. 2007-ben és 2008-ban a Tudományos Diákköri Konferencia 2-2 különdíjas diákja juthatott el a szakmai táborba, idén pedig az OTDK szakmai zsűrijével együttműködve választják ki a résztvevőket. A kiválasztott hallgatók teljes utazási és szállásköltségét a vállalat fedezi, a rendezvény angol nyelven zajlik.

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia záróünnepségén a biológia szekció versenyének otthont adó veszprémi Pannon Egyetemen, a 2009-es év kiválasztottjainak, Laczi Krisztiánnak és Lakatos Gergelynek, Bodroghalmi-Lantos Eszter, a cég kommunikációs szakértője adta át a részvételi lehetőséget jelképező oklevelet.
Gyere és fuss az életmódváltókkal!
Ha kérdése van, kérdezzen szakértőnktől!

Kérdezzen Ön is!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések száma:

Orvos válaszol

Kapcsolódó cikkek

Aktuális
Munkahelyi stressz tesztStressz

Munkahelyi stressz tesztFeszült? Úgy érzi, túl stresszes az élete?

Az intim szőrtelenítés veszélyeiSzőrtelenítés

Az intim szőrtelenítés veszélyeiMilyen veszélyeket rejthet magában a csupaszság?

Miért lehet fájdalmas az együttlét? Szexualitás

Miért lehet fájdalmas az együttlét? A jelenség mögött gyakran nőgyógyászati problémák állnak

Frissítse fel a lábait!Lábápolás

Frissítse fel a lábait!Egy hosszú nap után fáradtnak, nehéznek érezte a lábait? Tippünk!

A beteg kutat, segítenünk kell nekiOkosgyógyszer

A beteg kutat, segítenünk kell nekiLimfómánál is életet menthet a józan ész

Életmódtippek aranyereseknekAranyér

Életmódtippek aranyereseknekA legfontosabb: rendszeresség és higiénia

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
+13, +19 °C
Minimum:
+8, +13 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt többnyire erősen felhős lesz az ég, csak kisebb esőre, záporra számíthatunk.

Egészséget befolyásoló hatások:
közepes

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!
GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag