Arcplasztika: fiatalabbnak tűnünk, de szebbnek nem

A szexepil belülről fakad
Ajánlom a HáziPatika Facebook oldalát!

  Medipress

plasztikai sebészet, szépség, arcfelvarrás, vonzerő, arcplasztika

Bár arcplasztikával valóban visszafordítható az idő kereke, az ember vonzereje nem nő meg a műtét hatására - derítette ki egy új kutatás.

A vizsgálat során a szakemberek ötven embert kértek meg, hogy becsüljék meg 49 személy életkorát, illetve értékeljék vonzerejüket a plasztikai műtétek előtt, valamint után. Az eredmények azt mutatták, hogy bár a műtéti beavatkozás hatására néhány évvel fiatalabbnak tűntek a fényképeken látható emberek, vonzerejük szinte semmit nem nőtt a megkérdezettek szemében.

Amint azt dr. Joshua Zimm, a Lenox Hill Kórház sebésze kifejtette, a műtétre váró páciensekkel mindig igyekeznek előre tisztázni, hogy a beavatkozás hatására életerősebbnek, üdébbnek és kevésbé fáradtnak fognak látszani, sőt minden bizonnyal néhány évet is letagadhatnak majd a korukból, ám arra ne számítsanak, hogy a korábbinál vonzóbbnak fognak tűnni a külvilág szemében.

Mit vár a plasztikai sebészettől?

Mit vár a plasztikai sebészettől?

A JAMA Facial Plastic Surgery című lapban közzétett kutatás során Zimm és munkatársai az egyik torontói magánklinika pácienseit kísérték figyelemmel, akik 2006 és 2010 között egy vagy több arcplasztikai beavatkozáson vettek részt, életkoruk 42 évtől 73 évig terjedt. Valamennyiüket lefényképezték még a műtét előtt, illetve hat hónappal a beavatkozás után, majd a kísérletben résztvevő személyeknek vagy az egyik, vagy a másik képet mutatták meg róluk, ám mindkét képet senki nem látta.

Ezután a megkérdezetteknek meg kellett becsülniük a képen látható személyek életkorát, másrészt egy 1-10-ig terjedő skálán a vonzerejüket is értékelni kellett. A többség a műtét után készült fotók alapján az alanyokat átlagosan 3 évvel fiatalabbnak tippelte a koránál, vonzerő tekintetében azonban nem kaptak jobb értékelést a beavatkozás után készült fényképek szereplői.

Zimm ugyanakkor hozzátette, hogy az arcplasztikai beavatkozások lényege végső soron mindig az, hogy maga a páciens elégedett legyen az eredménnyel, és saját magát vonzóbbnak érezze, mint korábban. A szakember azt is megjegyezte, hogy a vizsgálatot szélesebb körben is meg kéne ismételni ahhoz, hogy az eredmények valóban általános érvényűnek tekinthetőek legyenek.

A plasztikai sebészetnek két nagyobb ága van: az egyikbe a mindenki által jól ismert szépészeti-kozmetikai műtétek tartoznak, míg a másikba a helyreállító beavatkozások. A szépészeti célú műtétek többnyire azt a célt szolgálják, hogy az ideális külsőre vágyó páciensek nagyobb önbizalmat szerezzenek az életben. A plasztikai sebésznek valójában nem csak mesterségbeli tudással, hanem emberismerettel, sőt esztétikai ismeretekkel (az arányok, formák egyensúlyának megtaláláshoz szükséges képességek) is rendelkeznie kell. A helyreállító sebészetnél balesetek, sérülések, égés, súlyos betegség vagy születési rendellenesség miatt történt elváltozásokat állítanak helyre, szem előtt tartva az esztétikai szempontokat - vagyis, az életmentés mellett a páciens életminőségének nagymértékű javítása is a plasztikai sebész feladata.Ha kérdése van ebben a témában, kérdezzen szakértőnktől!

Szakértőink által már megválaszolt kérdések:Kérdezzen Ön is!

30038

További plasztikai sebész magánrendelésekért kattintson!

Aktuális

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?aranyér

Miért veszélyes, ha nem kezeljük az aranyeret?Ha nem kezeli, szövődményekhez vezet

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükHasmenés

Hasmenés és bélgázok: így tehet ellenükGyakran előforduló bélrendszeri panasz a hasmenés, a túlzott bélgáztermelődés

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Ébredj fel

Mi számít a betegségek kialakulásánál: az életmód vagy a genetika?Bizonyos betegségek kialakulásában éppoly meghatározóak lehetnek a genetikai tényezők, mint az életvitelünk.

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Felfázás

Felfázás? Derítse ki a valódi okot!Lehet, hogy a partnere miatt beteg?

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólKULLANCS

A leggyakoribb tévhitek a kullancsokrólMit tudunk rosszul a kullancsokról?

Vénás betegségekFÓKUSZBAN

Vénás betegségek Az aktív népesség 35 százaléka, míg a nyugdíjas korúak több mint fele szenved valamilyen vénás betegségben

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekOTTHON

Folteltávolítás házilag: a legjobb szerekÍme, néhány megoldás arra, mivel lehet kiszedni a különböző típusú foltokat.

Alzheimer: reményteli áttörésekalzheimer-kór

Alzheimer: reményteli áttörésekA felejtés betegségének is szokás nevezni az Alzheimer-kórt

Facebook

Youtube

Twitter

Google+

Gyógyszerkereső

GyógyszerHatóanyag